MotoNews.pl

Myszkowanie po drodze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!
Jestem nowy i z gory przepraszam, ze tak od razu zawracam kolegom glowe

No wiec. Jadac autkiem prosto musze sie niezle napracowac kierownica aby utrzymac w/w kierunek jazdy. Oczywiscie duze znaczenie ma stan nawierzchni pod kolami i generalnie najgorzej jest na koleinach.
Dla utrudnienia dodam, ze amortyzatory sa podobno ok: 75%.
Zbieznosc idealna. Opony nowe. Ciśnienie w sam raz.

Co moze byc przyczyna takiego zachowania?

Corsa C 1.7 DTi (67 000km)pkubok@telmax.com.pl

Witaj!
Jak nic masz luzy(luz) na końcówkach (końcówce) drążka kierowniczego. Na 100% można sprawdzić wypinając końcówki z gniazd. Czasami szarpaki na diagnostykach zawodzą.

+sworznie
+tuleje na wachaczach

piekny silniczek, nowy samochodzik....

podajesz kilka szczegolow a nie podajesz najwazniejszego - jakie kolega ma oponki ???

nie wstawil kolega troszke szerszych ????

wspomaganie jest ???

pozdrawiam

No pewnie jak masz szerokie opony a dodatkowo wspomaganie to musisz mocno trzymac kierownice. Ja też strasznie sie w... denerwuje jeżdżąc po warszawskich drogach na swoich kapciach (195/55/15 ).
Ale za to samochód ładnie wygląda
Coś za cos.

Sprawdź jeszcze czy masz proste felgi, bo ja kilka razy dawałem koło do wyważania (całe z oponą) i dalej trochę sie kiwało, w końcu znajomy fachowiec sprawdził mi felgę i okazało się że jest leciutko podgięta w miejscu mocowania do piasty. Na maszynie do wyważania było ok bo tam koło jest inaczej mocowane, a po założeniu do auta i przykręceniu biło leciutko na boki

Opony mam w standardowym rozmiarze, tzn. 175/65/R14.
Wspomaganie jest. A co do drog po ktorych jezdze to takze naleza one do tych warszawskich i biore na to poprawke

Moze to faktycznie te drazki. Bo tak tez mi cos stuka na postoju i przy wolnej jezdzie jak krece kierownica.

pkubok@telmax.com.pl

Kolego sprawdz koncowki drazkow to powinno byc to jezeli nieumisz utrzymac kierunku jazdy tylko korygojesz caly czas kierownica. Poinformuj nabierzaco co i jak.Czekam. Zycze powodzenia.

Witaj

na 99% drążki i sworznie
u mnie jest dokładnie to samo, sporo muszę się napracować
aby utrzymać prosty kierunek jazdy
po wizycie na diagnostyce okazało się że do wymiany są w/w elementy jednej i drugiej strony

pozdrawiam
Sagittario

Witam ponownie.

Dziekuje kolegom za pomoc raz jeszcze
Po wizycie w warsztacie jestem z jednej strony szczesliwy ale z drugiej jeszcze bardziej zly. Panowie mechanicy stwierdzili, ze nie ma zadnych, najmniejszych luzow i podejrzenie padlo teraz na opony oraz na amortyzatory.

Moze macie jakies nowe pomysly?

Pozdrawiam.
pkubok@telmax.com.pl

czesc sluchaj chcialem sie zapytac czy to autko jak kupiles to nowe czy uzywane

jedz na stacje diagnostyczna i gosciu za 50 zl sprawdzi twoje auto na szarpakach i bedziesz mial na papierku napisane co i jak