Inne youngtimery Ładziarzy :P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no dobra, muszę się pochwalić bo ostatnio dołączyłem do garażu dwa kolejne złomy

pierwsze - kupione za grosze - BMW E12 z 76 roku w rzadkiej wersji przed FL. Oryginalnie było to 528 na 2 gaźnikach z automatem - niestety poprzedni właściciel zeswapował auto na 3,5 litra z E32 z manualem. Niestety wnętrze auta jest w opłakanym stanie. Buda o dziwo - dość zdrowa Auto jak dla mnie bardzo szybkie, 0-100 ok 7s Zupełnie na te osiągi nie wygląda

drugi złom to Mercedes W108 SEL z 1969 roku...

auto sprowadzone z Kaliforni w 2010 roku. Buda jest bez grama rdzy, aż ciężko uwierzyć. Auto z 69 roku ma... wspomaganie, klimatyzację (ciekawostka - kompresor tłokowy!), 4 el. szyby i centralny zamek Jest bardzo ciche i bardzo wygodne, prawdziwy krążownik (5 metrów długości) Silnik niestety tylko 2,8 litra R6 ale tak nawet jedzie.

No chwalić się, co tam jeszcze macie - wszak nie samą Ładą człowiek żyje

Naczelny Filozof:

Cezet 350 '85 Made In CSSR.
Demolud z kupą dymu za sobą.
2T rządzi!

Jak się chwalić to po całości:
Naczelnego Cezeta Youtube Film

Noo, stary, piękna sprawa. Dalej jeżdzisz w takie trasy CZ-ą? Może wybrałbym się gdzieś moja starą Tropką?

to ja też wrzucę moje

ogórek z 1978 roku, silnik 2,0 70KM oczywiście chłodzony powietrzem. Przebudowany na wersję westfalia, w środku lodówka, gaz, ogrzewanie i spanie dla 4 osób, W tym roku 2,500 km na wakacjach. Kiedyś nawet szutrowe wyścigi zaliczył

#2 ogórek z 1972 wersja panelvan, pierwsze auto które remontowałem blacharsko, aktualnie czekam na wiosnę by skończyć malowanie. kolor czarny mat plus chromy.

#3 garbus 1303 trochę podgniły ale jeździ

jak na razie bez lady, ale jak się trafi zadbana kopiejka i będę miał kase to kto wie???

Wszystkie autka są rewelacyjne. Także do CZ mam sentyment (miałem kiedyś taką samą )
Ale ten Mercedes Konrad spowodował przyspieszone bicie serca! Cudownie utrzymany (przynajmniej na zdjęciu tak wygląda)...mmmmm! Ciekawe ile takie cudo Cię kosztowało? Możesz sobie założyć teraz dodatkowy biznes pt: wożenie do ślubu .

[ wiadomość edytowana przez: Mateusznia dnia 2011-12-03 20:39:46 ]

Takich samochodów to się już teraz nie robi :-/

Może nie youngtimer ale klasyczny wygląd L7....dwa lata budowy:

Z daszkiem

Sentyment do łady jednak został.....

Stoi w Łomży fajna pomarańczowa Skodovka 120-tka. Niestety wujek rozmawiał z właścicielem - sąsiadem. Nie na sprzedaż. A szkoda bo miałem na nią dużą chrapkę. Koleś ma jeszcze jedno auto - za ponad 10-k (nie pamiętam już marki, jakiś plastik) ale trzyma je w garażu. Kupił je za namową syna ale źle mu się jeździ - śmiga wszędzie Skodą. Ale jak go gdzie spotkam - będę molestował

new prodżekt kryptonim "cegła" ;]

;]

fajny
u niego skrzynia biegów tez przy tylnym moście ?

Chyba tylko 340 tak miał?

Volvo, fajna sprawa, dawno takiego na drodze nie widziałem. I niezły z niego pancernik na drodze. Jak się nim jeździ po naszych drogach ? Ruszyłeś nim gdzieś za miasto ?

A tylne lampy to wypisz wymaluj jak w 07 z tym, że odwrócone.

jeszcze nigdzie nie jeździłem bo silnik nie działa a zimno - dlatego bardzo tanio go kupiłem

To ja też się dopnę Tylko zdjęć nie wrzucę, bo nie wiem jak.
Oprócz Łady mam jeszcze Mercedesa W123 200 D z 1983 roku (do blacharki i lakieru) i FSO Poloneza 1.5 (AB) z 1987 tzw. "Borewicza", który też dopomina się o niewielkie poprawki
Z uwagi na zakup Łady, prawdopodobnie Polonez zostanie niestety sprzedany (w hurcie z nowożytną Lancią Y), trochę za dużo już tego szczęścia...
Serdecznie pozdrawiam.

Znalazłem Cię dziś przypadkiem na forum Lancii. Szukałem akurat zdjęć youngtimerów i wyskoczyło wasze forum.

Może nie auto, ale też klasyczna maszyna

dziś małe wietrzenie

[ wiadomość edytowana przez: arii82 dnia 2013-06-09 21:57:23 ]

Cytat:
2013-06-09 21:43:39, emde pisze:
Znalazłem Cię dziś przypadkiem na forum Lancii. Szukałem akurat zdjęć youngtimerów i wyskoczyło wasze forum.

No tak, na tym "drugim LKP" mieszam już od dłuższego czasu
niby Lancię mam już tylko jedną (chyba dziewiątą z kolei), w dodatku niedługo wystawię do sprzedania ale klimat i ludzie niesamowici, więc to człowieka trzyma i raczej nie planuję się "wypisać".
Serdecznie pozdrawiam.

Cytat:
2013-06-09 21:56:31, arii82 pisze:
Może nie auto, ale też klasyczna maszyna dziś małe wietrzenie [ wiadomość edytowana przez: arii82 dnia 2013-06-09 21:57:23 ]

ja popierdacze, ale sprzet !
będąc nastolatkiem takimi tłukliśmy sie, ależ wspomnienia. Dbaj o nią i trzymaj do końca..

Cytat:
2013-06-09 21:56:31, arii82 pisze:
Może nie auto, ale też klasyczna maszyna dziś małe wietrzenie [ wiadomość edytowana przez: arii82 dnia 2013-06-09 21:57:23 ]

Wiejski Sprzęt Kaskaderski Gratulacje, ładna jest

boskie tcnienie swidnickiej techniki mmmmotorrrrr