MotoNews.pl

(s) sprzedam silnik 1.6 dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam do sprzedania silnik 1.6 dohc silnik sprawny działający wyciągnięty miesiąc temu z auta pracował ładnie i równo. Nie bylem pewny czy jest to silnik 1,6 bo niemego znaleźć na nim żadnych oznaczeń ale po sprawdzeniu rozrządu pasek ma 144 zęby i oznaczenie Gates 5004-41144x3/4'' Silnik kompletny brakuje alternatora i obudowy filtra powietrza jakieś 2 lata temu miał robiony remont ale co dokładnie to nie wiem na pewno była robiona uszczelka pod głowica i głowica.
Cena 800zł

Kontakt:
Marcin Śladowski
Tel. 504452496

Up cena 750zł

up

up

Up Cena 700zł

na części jest szansa ?

Ja sprzedaj w całości...

Up 650zł

A gaźnik oryginalny masz czy też brakuje?

kompresja oczywiście nieznana ?

podaj początek numeru

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Gaźnik mam tylko taki jak jest założony, ciśnienie na cylindrach niestety ale nie sprawdzałem przed demontażem.

Numery jakie udało mi się znaleźć na bloku :

wygląda na małe jedensześć - 1585

możesz go spiąć ze skrzynią i zmierzyć chociaż na zimnym kompresje ?

Dziwny strasznie ten motor... Pompa nieoryginalna, gaźnik też, łapy mocujące to jużw ogóle... Nadlewu na alternator nie ma tylko przykręcane mocowanie, bagnet samoróbka z druta i taśmy a kondensator na aparacie to aż straszy... Jakbym go zobaczył gdzieśw warsztacie to bym sądził że od lat nie pracował. Ciekawe co to jest. Albo może po prostu za dużo czasu w Polsce spędził i go dopadli...

to jest raczej blok do przednionapedowca albo z koncowki produkcji np argenty 1600 czy 131, kiedy juz mogli wkladac do rwd bloki przystosowane pod fwd, nadlewu na altka nie ma bo tam jest przykrecana w fwd podpora polosi.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2012-09-25 07:55:05 ]

Daję 500zł bez zbędnych pytań i ceregieli o ile te Jerzmanowice to są te podkrakowskie??