| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2002-09-24 21:20:47 To może być alarm.U mojego funfla w skodzie też znikał prąd(jeszcze szybciej),po odłączeniu alarmu(całkiem wek)problem znikł.Powodzenia! |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-09-24 23:07:57 Skoro napisales ze posprawdzales obwody to zrob tak :
wyjmij wszystkie bezpieczniki zlap sie za amperomierz i sprawdz czy najsamprzuć (jak to mowil Kubus puchatek Skoro pomimo wyjecia wszystkich bezpieczników pobiera to sprawdz czy jak odlaczysz alarm nadal pobiera jezeli nadal pobiera to dokladnie obejrzyj przewod plusowy czy aby nie przetarty Napisz jakiego rzedu prad Ci pobiera. Z tego co mowisz wynika ze wyieniales akumulator ale jezeli nie to sprawdz akumulator Bede nieskromny ale u mnie stronie znajdziesz jak dokladniejsze info jak sprawdzic akumulatorek Aha i jeszcze : Ostatnio gdzies czytalem ze powinno sie przed wlaczeniem amperomierza zamknąc obwod na przyklad kawalkiem kabelka przylozyc amperomierz i dopiero rozewrzec obwod aby ze tak powiem amperomierz wlaczyc "plynnie" do obwodu Z punktu widzenia mojego a mialem juz z elektryka do czynienia pare razy to jest bardzo dobra rada Ja osobiscie stawiam na alarm jak koledzy powyzej |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-09-25 15:19:30 w sumie nie ma sie co martwic niezly sposob na to aby miec "wiecznie nowy akumulator" |
Dzierzan Polonez Caro 1,6 GLE ... Warszawa | 2002-09-26 14:14:43 Popieram VDC.Objawy są takie jakby akumulator alarmu był padnięty i ładowałby się przez cały czas. |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2002-09-26 14:18:15 Pozostaje miec nadzieje ze pracownicy MIKRO MAKRO nie czytaja naszego forum bo nie uznaja Ci gwarancji i nie dadza nowego akumka |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2005-07-21 00:16:35 Pewnie masz zwarcie. Który bezpiecznik Ci pali? ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
ufeq Polonez Caro Lublin | 2005-08-05 04:30:23 no i naprawione głupia sprawa.. wysiadl czujnik swiatel cofania .. =) wymiana 20 zł + 11 zł za ten czujnik ehh... pzdr 4 all ![]() |
falk20 FSO polonez 1,6gli Jaworzno | 2005-08-05 09:38:50 czujnik świateł cofania to słaby punkt ze względu na korodujące styki |
BanditC Miłośnik FSO San A1112T :) Tarnobrzeg | 2005-11-09 20:45:28 pisze w tym wątku bo nie chce robić nowego. mam taki problem załączyłem zapłon i w momencie zgasły mi światła mijania wszystkie dookoła auta, przestały działać wycieraczki i nadmuch. postojówki na raz świecą z przodu i z tyłu jak włącze mijania to gaśnie wszystko włącznie z podświetlaniem zegarów spotkał sie może ktoś z takim objawem albo wie co może być przyczyną musiałem wracać do domu na halogenach.
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2005-11-09 20:54:33 POMOCY!. Przeczytaj swój post i zastanów sie czy byś cos z niego zrozumiał. Jaśniej prosze. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |