MotoNews.pl

Ile oleju bierze 126p?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile oleju powinien brać 126p?

Mam seryjny silnik , nie ma widocznych żadnych wycieków a przez 4 tyś. km wziął mi prawie litr oleju

To chyba nawet jak na kaszelka to stanowczo za dużo

Poza tym właśnie te cztery tyś. km temu cały silnik był uszczelniany, teraz oglądam go ze wszystkich stron i jest suchutki

Gdzie ten olej znika???

Jeśli niemasz wycieków to ci pewnie spala olej

to wcale nie bierze ci dużo... to jest norma

Cytat:
przez 4 tyś. km wziął mi prawie litr oleju
To chyba nawet jak na kaszelka to stanowczo za dużo

chyba nie. jak dobrze pamietam to wg mojej ksiazki malacz zuzywa nawet okolo 0,4-0,6 l/1000km. nie jestem tego pewien, ale jak nikt sie nie wypowie to poszukam gdzies tych danych...

dlatego do krakowa zabieram ćwiartke litra oleju... tak na zapas.

W/g mojej książki jest podobnie pisze że malcz spala 0,4...0,7 dm3/1000km

Cytat:
2003-09-26 13:49:20, Yankee pisze:

litr na 4000, to moim zdaniem bardzo ladnie, moj bierze jakies 0,2 - 0,3 na 1000 wiec podobnie i jestem z tego zadowolony..

Cytat:
2003-09-26 13:49:20, Yankee pisze:

Ja znazłem książkę w której jest napisane, że bierze tyle ale na 10 tyś. a nie na 1 tyś. km

Dlatego się troszeczkę zdziwiłem

Nie no dobrze bierze ja na początku pomyliłem się bo myślałem że na 1000 ci litr bierze sorki po prostu zaćma

A ja mam chyba książkę w której jedno zero dorzucili w promocji

Moj bieze tyle ze co 3 tygodnie dolewam.Ale to pewnie dlateog ze komora silnika zazygana

e tam... czym sie przejmujesz jak sobie 0,5 litra na 1000 km nalejesz to sie nic nie stanie Ja dolewam.... Prawda jest taka, ze maluch nie jest ekonomicznym samochodem. Wszyscy tutaj to wiedza

Prawda!! Wystarczy raz na czas jakiś looknąć na bagnet i będzie git. Ja dolewam mało, bardzo mało.

ja dolewam około 0,6 l na 1000km

U mojego brachola(elegant 94) brał mu olej po wymianie pierścieni zjawisko ustało, może elegenty mają inaczej!!

mój maluch bierze koło 0,6-0,8 na 1000 zależy jak sie go cisnie i wcale sie tym nieprzejmuje od samego poczatku lubiał brac olej a że zapier.... to nic nie tykam

Mój po remoncie zaraz po złożeniu wzioł 0,2 litra oleju na 650km przejechane. Teraz zlałem i zdjąłem miche i wyczyściłem i zalałem znowu na nowo. Powiem ile teraz zeżre na 1450km. Pozdro...

Ja widzę, że mój to jest jednak bardzo oszczędny z tym olejem

[ wiadomość edytowana przez: migiel dnia 2003-09-29 18:08:53 ]