Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-09-25 10:21:17 Zauwazcie, ze wskazowka od banzyny tez sie przemieszcza mimo "stalego" poziomu paliwa. Z gazem jest tak samo, tez plywa sobie a czujnik razem z nim. Jedziesz spokojnie w trasie, diody wskazuja wzorowo, jedziesz w miescie - ostro hamujesz, ostro przyspieszasz - diody wariuja.
Niebardzo jest tu co wyregulowac, trzeba by zamontowac jakis uklad wyciagajacy srednia ze wskazan czyjnika w zbiorniku i podajacy ja na diody ale czy warto doplacac za to kupe kasy? |
![]() Meehau Partner HDI/307HDI Ożarów/Błonie | 2002-09-25 14:48:07 Ja jeżdżę na licznik i nie narzekam. |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-09-25 22:21:40 No ja wlasciwie odpisywalem Jacentemu.
Jesli chodzi o regulacje momentu zapalenia diody rezerwy to przy moim zbiorniku moge sobie sam dowolnie wyregulowac ale wielozawory pewnie zdazaja sie rozne. Objawy u Ciebie napewno nie sa normalne wiec ta usterke zapewne mozna usunac w dobrym zakladzie gazowniczym. |
![]() malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2003-05-02 00:43:50 jezdze na gazie od ok 7 lat. nie wiem jak terazniejsze instalacje ale w zbiorniku z wielozaworem i wskaznikiem napelnienia na wskazowce jest magnes a na pokrywce wskaznika szklana mala banka. Jezeli masz to samo to:
-wyjezdzij gazu do momentu w ktorym chcesz aby wskazalo rezerwe -krec pokrywka tak aby w kontrolka rezerwy zgasla -krec pokrywka w druga strone (powoli) zeby sie zapalila -zablokuj polozenie np. kropla "kropelki" Poniewaz ten typ dziala magnetycznie mozliwe ze wskazanie bedzie i tak obarczone bledem. Jezeli pokrywka trzyma sie scislo zblokuj po kilku korektach. powodzenia. |