MotoNews.pl

Ciekawa zmota z genami 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
SAMOCHÓD tu jest co nieco o tym pojeździe, kto kolwiek wie coś więcej szczególnie o jego skrzyni biegów proszony jest o informacje. Co więcej głów do zadawania pytań wujkowi Google tym większe szanse na nurtujące mnie pytania.

Skrzynia
Edit:Więcej

[ wiadomość edytowana przez: max_xa5 dnia 2011-12-30 17:41:32 ]

Bardzo Ci dziękuje za linki temat wprawdzie znalazłem na cinquino wcześniej ale liczy się chęć pomocy. Napisałem maila do Włocha który restauruje ten samochód z forum cinquino, może podeśle coś jeszcze. Ciekawe czy jest szansa znaleźć taką skrzynie choćby w stanie totalnego rozpadu.

Ebay

Ten chyba na skrzyni 126p jest, z reszta i tak świnka za chuda żeby go kupić z reszta tak na prawdę to mi tylko skrzynia 10 biegowa 4x2 potrzebna, a taka jak jednorożec a jak by była to pewnie i tucznik był by mało. W zastępstwie i jako półśrodek poszukuję przełożenia głównego Fiat 500 7:41 tak więc kto kolwiek widział kto kolwiek wie!

-TOMMY- PW

może nie do końca tak na temat ale jakiś to ciekawy wynalazek też jest
maluch z zoo

Widziałem, na złomniku było to cudo. Jak tak sobie szukam konstrukcji opartych na 126p/500 to stwierdzam że pobił pod tym względem Garbatego na głowę.

Cytat:
2012-01-10 11:49:27, -TOMMY- pisze:
Jak tak sobie szukam konstrukcji opartych na 126p/500 to stwierdzam że pobił pod tym względem Garbatego na głowę.

Nie ma bata.

Cytat:
2012-01-10 11:49:27, -TOMMY- pisze:
Widziałem, na złomniku było to cudo. Jak tak sobie szukam konstrukcji opartych na 126p/500 to stwierdzam że pobił pod tym względem Garbatego na głowę.

no jeśli brać pod uwagę każdy pojazd z przynajmniej jedną częścią od 126/500 to na pewno - wtedy kwalifikują się nawet Star i Jelcz (klamki ze 126p)

nadal nie

TU jest tylko trochę kit carów i włoskich i nie tylko wariacji. W przeciwieństwie do Ciebie Jaśku nie siedzę w temacie Garbatego więc zbyt wiele nie wiem i co mi się kojarzy to tylko Buggy i konstrukcje a'la formuły.

Te formuły 875 ciekawe. Nie wiedziałem o istnieniu takiego silnika. Silnik leżący jak w bisie, tyle że chłodzony powietrzem.

LINK
Ciekawi mnie jak rozwiązana jest sprawa odwrócenia silnika.

pomyłka

[ wiadomość edytowana przez: co-driver dnia 2012-01-13 22:15:22 ]

Dlaczego? Przecież to nawet logiczne.

[ wiadomość edytowana przez: max_xa5 dnia 2012-01-13 22:15:53 ]

nie ma za co dziekować,
myślałem ze tam siedzi silnik R2 - były takie formuły
bodajże Panda Junior sie nazywały ale tu jest silnik R4
ale dupka skrzyni przypomina tą z 126/pandy 30

Też myślałem że R2, ale skoro tam jest silnik 4 cylindrowy, więc nic na podstawie 500/126, dlatego może kręcić się w drugą strone, wtedy skrzynia mogła by być nawet z 500/126

silnik 500/126 też może się kręcić w lewo - tak właśnie jest w Pandzie 30

No to czyli skrzynia w Pandzie jest taka sama jak w 500/126?
I jak przystosowany jest silnik w Pandzie do obrotu w lewo?
Aparat, pompa oleju, coś jeszcze?

[ wiadomość edytowana przez: max_xa5 dnia 2012-01-13 22:31:36 ]