MotoNews.pl

Hamulce tarczowe w 126P (przód) - przewody hamulcowe?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam w planie zabrać się za montaż hamulców tarczowych ale nurtuje mnie jedna sprawa. W większości opisów wyczytałem, że na oryginalny przewód miedziany (od malucha) założyć koncówkę pasującą do przewodu elastycznego. A próbował ktoś w drugą stronę? Dorobić w firmach zajmujących się tym przewody elastyczne (solidne w oplocie) mające z jednej strony mocowanie do 126p a z drugiej do tarczy. Są jakieś przeszkody (oprócz pewnie wyższej ceny takiego rozwiązania)?

Niema żadnych przeszkód, tylko z tymi przewodami w oplocie jest tak że mają duży promień gięcia. Weż pod uwage żeby sie nie zagniotły koszt to ok 90zl za jedno kolo.

O tym (ciężkie wygięcie) w sumie nie pomyślałem. Ale jak rozumiem zwykły, elastyczny z odpowiednimi końcówkami by się nadał.

Przeszukaj w wyszukiwarce. Gdzieś o tych hamulcach pisałem, giętkie miałem z peugota 205 albo 206, musiałbyś poszperać. Są one krótsze niż oryginalne z CC, w sam raz do malca

Ale od czego zaciski montujesz ?

właśnie- mój post dotyczył hampli z CC/SC.

Konkretniej to z Punto (ale te same jak SC/CC).

Jest ktoś wstanie podać optymalną długość przewodu elastycznego pod zaciski z CC/SC?

Zerknij tutaj pod koniec strony

Cytat:
2012-02-20 07:55:59, Tybek pisze:
Zerknij tutaj pod koniec strony

Tybek wielkie dzięki - jak widać nie popisałem się wnikliwością przy szukaniu w wyszukiwarce.