MotoNews.pl

Obciąć czy nie obciać dachu ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam dylemat czy warto obcinać dach czy nie warto??? Chciałem odciąc tylnią część zostawiając środkowy słupek i dach miedzy nim a przednim słupkiem. Jak odetne ten fragment to karoseria to jakos drstycznie przeżyje ?? Mogą sie niedomykać drzwi ablo auto sie całe jakoś przekręcić ??? Doradźcie PROSZE, cięzko jest mi zmieścic wędki w tym acuei a bez tej części i dłąneij i praktyczniej dzikapo@poczta.fm

co Ty jaja sobie robisz z tymi wędkami ??

Heheh każdy ma swoje hobby Musze czymś jeździc na ryby a te wędki co mam to sie za kija nie wcisną do tego wozu więc musze jakoś kombinować wyjmować fotel i przeze okno wstwiać a to troche do dupy wygląda

wez nie obcinaj dachu co?? a wedki przez okienkoi wystaw szkoda wycinac przez taki powod ooo
sa takie składame wedki to zapodaj sobie takie i zostaw autko w spokoju co ty o tym sadzisz???:>

Czyżby ?? to wkładaj je na bagażnik dachowy. A jak nie to obetnij tylko tą tylną część pojazdu zostaw taki pałąk jak w Porsche i zrób typowy bolid TARGA. Ja mówię SERIO.

Ale co sądzicie ogólnie o maluchu cabrio Albo kupie sobie takiego składaczka i bede pedałował na rybki z weakmi na bagażniku Ale teraz serio czy jakby tka uciąc to coś by sie z karoserią stało ????

Budowa cabrio jest zupelnie inna - Ma dodatkowe wzmocnienia w slupkach przednich, podwojne progi oraz w tylenj czesci podlogi w nogach pasazerow tylnego siedzenia. Generalnie samochod typu cabrio utrzymywany jest jedynie poprzez podloge i progi. Nic innego tego samochodu kupy nie trzyma. W samochodzie o nadwoziu zamknietym sily wypadkowe pochodzace od kol przenoszone sa wlasnie na dach i tam - rzynajmniej w teorii - znosza sie na zero. Oczywiscie wprzypadku skrajnie pozytywny,m (wykluczam wszleiego rodzaju anomalie). Jednoczesnie dach utrzymuje caly samochod przy zyciu. jego wyciecie sposoduje po prostu zalamanie sie podlogi do srodka i zlozenie samochodu jak pudelka od zapalek. Dlatego jesli jzu chcesz cokolwiekj ciac, to owszem - mzoesz to zrobic, ale orginalne blachy musisz zastapic przynajmniej jakimis rurami (np klatka w ksztalcie tylnej czesci nadwozia) i polaczyc je z ta czescia dachu, ktora zostala.Tylko takie rozwiazanie utrzyma zalozona sztywnosc nadwozia, jendak zupelnie nie mam pojecia jak to bedzie przechodzilo przeglad. Widzialem jednak malucha tak zrobiongo i musze powiedziec ze srednio mi sie to podobalo...

Natomiast, jesli naprawde chodzi jedynie o wedki, to daruj sobie - prosze - pomysl z obcinaniem dachu, tylko kup uchylne tylne szybki za 50 zeta kompletne na szrocie i przez nie wkladaj i wystawiaj swoje wedki. napwno wyjdzie to zdrowiej zarowno dla ciebie, a juz napewno dla twojego samochodu.

Dzieki za inforamcje, jednak chyba zrezygnuje z obcinania dachu. nawet gdybym dał rury takie jak nadwozie to by mi sie podłoga załamała bo on ma jusz całe 25 lat i miał być oddawany na złom ale ja sie postanowailem nim pobawić. Może i niespecjalnie wygląda ale fajnie wiaterek wieje we wlosy Narazie planuje zakup jakiegos nowszego malca lub trabiego co jest lepsze do przeóbek ????

mieszkasz w kokotowie? w tym pod krakowem? tam jezdzi 143? jak tak to mieszkam niedaleko
po kiego hu... chcesz obcinac dach? wedki moj kumpel ma skladane i wozi w bagazniku. jak chcesz kabrio to trzeba to zrobic profesjonalnie. z trabanta chyba latwiej kabrio robic.
a nie odetne dach i heja. bo tak to wsiadziesz zamkniesz drzwi i pocujesz ze auo sie zlamalo
taniej cie te wedki skladane wyjda

Cytat:
2003-09-27 22:44:07, macpaw pisze:
Heheh każdy ma swoje hobby Musze czymś jeździc na ryby a te wędki co mam to sie za kija nie wcisną do tego wozu więc musze jakoś kombinować wyjmować fotel i przeze okno wstwiać a to troche do dupy wygląda

a to Ci dopiero hehehehehehehehehe zmień hobby

a co ja mam zrobic jak ja lubie jezdzic na snowboardzie ?

ja lubie na rowerze i mam dylemat