126p przepala linke od rozrusznika:/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie może ktoś spotkał się z takim problemem.Mianowicie mój maluch ma tendencje do przepalania linek rozrusznika starego typu.W ciagu jednego dnia przepalił dwie.Najgorsze jest to ze linka nagrzewa sie do takiego stopnia ze zaczyna sie palic pancerz w robi sie nie ciekawie gdy z pod auta buchają płomienie Wiem że przyczyną najprawdopodobniej jest jakies zwarcie, ale zastanawiam sie czy moze to byc wina samego rozrusznika? Spotkał się ktoś kiedyś z takim przypadkiem?

Masz brudny lub zerwany kabel masowy?

Wiesz sprawdzałem nie dawno ale sprawdze jeszcze razMyslisz ze silnik szuka masy i znajduje ją przez linke?

Prawdopodobnie jest tak jak Jaqo mówi - nie ma masy i łapie ją przez linkę od rozrusznika. Ta jest za cienka na takie bajery i się przepala

Spoko dostane nową linke to wszystko po sprawdzam

popróbuj bez linki to będziesz wiedział gdzie i czy masz masę.

Cytat:
2012-02-14 13:49:26, Poochaty pisze:
popróbuj bez linki to będziesz wiedział gdzie i czy masz masę.

Wtedy może zacząć ciągnąć inna linka - mi się linka gazu kiedyś zaświeciła jak masy do silnika nie podłączyłem;]

Witam właśnie wrociłem z garażu, wyczysciłem styki masy z silnika na bude a także z akumulatora na bude.Założyłem nową linke i... wszystko działa narazie Faktycznie była to wina słabej masy.Dzięki wielkie za pomoc