MotoNews.pl

Jaki numer w RAL ma lakier F-626??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak sprawdzic jaki numer w palecie RAL bedzie mial lakier F-626 Szary Oslo (Grigio Oslo)??
ktos wie gdzie mozna znalesc takie info??

do mieszalni lakierów podjedź, znajdziesz bez problemu

W pracy korzystamy ze wzorników RAL, ale są trochę drogie jakby ktoś chciał prywanie http://allegro.pl/ral-e3-effects-wzornik-barw-pelnych-i-metalicznych-i2097837771.html

więc najprościej jechać do sklepu z farbami, wybrać z ich wzornika jaki mają i powiedzieć, że chcesz żeby Ci tego namieszali X litrów.

Nie mówię o wybieraniu takich wzorników na wystawie w sklepie gdzie jest góra 40 kolorów, tylko z takiego jak z linka. Szarych będzie z 20 to możesz przebierać w odcieniach.

a czemu chcesz takim czymś malować?

Cytat:
2012-03-02 14:21:06, mateuszc pisze:
a czemu chcesz takim czymś malować?

takim czyms w sensie koloru??
czy rodzaj lakieru

rodzaj lakieru , przecież to zwykła przemysłówka

F 626 to autorenolak taki jak byl na kaszlach ja chce pomalowac akrylem dlatego chcialbym wiedziec jaki ma symbol ral zeby dobrac kolor
dokladnie taki jak moj pierwszy kaszel

nie wiem jak u was ale ja mam sprawdzoną kobitke do dobierania lakieru ma juz mieszalnie pewnie dłużej niż ja żyje i jak powiedziałem że chce kolor fiata z lat 80 to mi wyjeła wzornik fiata i wszystkie fabryczne kolory tam były z opisem roczników i modeli wybrałem sobie ten co mnie interesował i mi domieszała, a nawet jeżeli odcień by był minimalnie inny to malują całe auto przecież nie ma to żadnego znaczenia. Nikt nie zastąpi wprawionego i doświadczonego oka, więc poszukaj u siebie w okolicy właśnie firmy która o już kilku lat miesza lakiery a napewno coś doradzą.

pewnie tak zrobie coprawda mam lakier o tym symbolu ale ma juz 8 lat wiec pewnie szlag go trafil a niestety nie mam zadnej probki , wlasnie dlatego pytam jak to moze miec ral , co innego by bylo gdybym mial jakas probke w tym kolorze

Jak masz "kumatą" mieszalnię to dobierzesz na miejscu.
Ja dobierałem fiatowy yellow bahama i bez żadnego problemu znaleźli wzornik i dorobili kolor.

U mnie również nic w mieszalni nie chcieli podałem tylko F204 kość słoniowa i czekał na następny dzień na mnie akryl