Mister126p krótka relacja + kilka fotek...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Uderzyłem dziś rano do Tarnowskich Gor na III jubileuszową edycję imprezy o nazwie Mister 126p. Spotkanie zaczeło się w Tarno Górskim oddziale PZMotu.
Kiedy dojechałem na miejsce było już kilkanaście malerów, głownie oldtimerów - gdyz zlot ten miał charakter spotkania i wyłonienia najładniejszego i najlepiej utrzymanego malucha w jak najleciwszym wieku. Po wpłaceniu 30 zł wpisowego otrzymałem regulamin imprezy, formularz zgłoszeniowy ogólny, formularz uprawniający do próby KJS oraz kupon na grochówkę . Po wypełnieniu papierków otrzymałem Karte Drogowa i Itinerer (Książkę drogową) w której były szczegóły trasy Rajdu na orientację. Na terenie PZMotu można było zrobić sobie kawki Wszyscy uczestnicy po zapisaniu się zostali zaproszeni na odprawe. Każdy pojazd który zgłosił sie do udziału w imprezie musial przejsc obglądnięcie rzeczoznawcy, badanie techniczne i dopiero gdy wszystko udało się można było stanąć na starcie Rajdu na orientację którego długość wynosiła 12,39 km. Odcinek ten prowadził do miejsca (na parking) położonego w pobliżu jeziora Chechło w Nakle gdzie miała odbyć się druga część imprezy, a w niej m.in. próba KJS, wybór najładniejszego/najlepiej zachowanego malera w III kategoriach wiekowych, pokaz ratownictwa Straży Pożarnej oraz na najładniejszy tjunik malucha . Ja niestety nie byłem klasyfikowany w całym konkursie (chociaż i tak we wszystkim brałem udział) ponieważ auta które mogły brać udział w konkursach mogły być to maluszki co najwyżej z 1986 roku a ja mam 1991 (junior) . Chociaż w regulaminie nie było wyraźnej informacji o dacie produkcji auta jeśli chodziło o wybór najładniej ztuningowanego maluszka, w pozostałych kategoriach było wyraźnie znać ze auto nie może być z lat powyżej 1986. Ogólnie imprezka udana było kilka perełek (maluszki z lat 73-74), Wszystkich maluszków było ok 40-45. Nie wszystkie które się pojawiły brały czynny udział w imprezie. Było też troche tuningu i tjuniku . Pogoda dopisala. Wszystko skonczyło sie ok 13.30 zaraz po rozdaniu nagród. Poniżej zamieszczam kilka fotek. Reszta dzieki uprzejmosci prezesów powinna pojawić się niedługo na stronie klubowej.
P.S. Rozpromowałem troche klub m.in. w prasie Dziennik Zachodni (jakiś artykół + kilka fotek ma być w wydaniu w najbliższy piątek) i wśród zainteresowanych maluchowców. Było również troche TV i Radio.
Fotki

piekne chromboye

Zobaczcie na te chrom kołpaki na ostanich fotkach - cudo.
Kosztowały w 75 cos koło dzisiajeszych 400 zł !!!!! Wujek opowiadał że nikt prawie nie kupował - bo i tak było wszystko wiadomo jak ... Nikt nie wybierał.
Ale auta cdne - tylko co te spoilery robiły tam .....

Co do spojlerów to był podział wsrod uczestnikow na auta klasyczne i tjunikowane....

Eleganckie chromy vs plastiki to jest troche groteskowe...ale oldtimery super !

wymiękam patrząc na te klasyki...
teraz już wiecie dlaczego mój niegdy niebędzie klasykiem tylko robionym na klasyka....

A mojego do jakiej by klasy zaliczyli ?? Tuningowany rocznik 82. Chromy zostawione ale daleko posunięte modyfikacje wewnętrzne i silnikowe ... ??

ten czerwono wiśniowy - po prostu perelka

A mnie interesuje ten maliszek cabrio. Ma ktos jego foty z bliska bo widze ze wlasciciel postaral sie o glebe i niezle fele. Zajebisty jedt ten maluszek

a w krakowie był, mnie osobiście sie noiepodoba, bo jest mocno przesadzony...

Ja nie widze fotek

lolek z bliska to ten cabrio tragedia.
Robiony na cabrio duzo roboty przy blacharce ......

Panowie prezesi... kiedy reszta zdjęć będzie dostępna bo wymiękam z czekaniem....

klasyki pikne, ale kto wpuscil tego czarnego szrota na alusach??

A mojego do jakiej by klasy zaliczyli ?? Tuningowany rocznik 82. Oryginalnie miał chromy. Chromy zostawione, ale daleko posunięte modyfikacje wewnętrzne i silnikowe ... ??

i znowu kanta spalili ) buraki! jakie on miał ładne klamki-- moje to są trochę takie plamiste..

śliczne, cudowne i wogóle dopiero teraz do mnie dotarło, że są ludzie z poza tego forum, którzy też mają jobla na punkcie 126'ek.

p.s.w niedzielę, jak byłem na giełdzie, koleś miał komplet klamek do kanta funkiel nówek chromowanych.. chciał 90 zł

Klasyki są tak piękne, że zapierają dech w piersiach

Klasyki Supre sprawa bardzo mi sie podobaja ) nie ma to jak cos co jest piekne )

Ludzie mają takie autka ale niechca ich sprzedać za takiego klasyka kiedyś byłem w stanie dać duzo kasy teraz mam el'a!!