MotoNews.pl

Wycieki oleju z silnika 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Między silnikiem a skrzynią biegów kapie olej z blachy tej która zakrywa koło zamachowe od spodu. Uszczelkę spod miski olejowej wymieniłem, z pokrywy zaworów też, dokręciłem ją tak jak powinno. Olej kapie tak samo jak przed wymianą uszczelki.
Dzisiaj sprawdziłem czy cieknie to z tych drążków popychaczy i okazało się że tam jesyt dużo oleju silnikowego. Czy może to cieknąć z uszczelki pod cylindrami czy z uszczelki między głowicą a cylindrami , czy też z tych uszczelek od drążków popychaczy.
Bardzo prosiłbym o pomoc .Liczę na szybkie odpowiedzi.!

Z góry dziękuję.

Mysle ze to jest przyczyną uszczelniacze drazka popychacza

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Też tak myślę. Jutro przyjeżdża do mnie kolega który jest mechanikiem samochodzowym i zna się na tych silnikach od 126, weźmie i naprawi Może w sobote maluszek będzie ''Niekapiący'

Jak już kolega zdejmie głowicę do wymiany tych gumek, to pod cylindrami niech też wymieni uszczelki.

A pierścienie tłokowe tez trzeba bedzie wymieniac?

Cytat:
2012-03-09 14:38:07, pycokaz pisze:
A pierścienie tłokowe tez trzeba bedzie wymieniac?

Nie trzeba.

Witam, wcoraj u mnie byl mechanik samochodzowy i stwierdził że kapie to spod miski olejowej . I teraz muszę kupic nowa uszczelke i silikonem ją objechać i będzie wszystko dobrze

Hmmm nie wydaje mi sie aby to była uszczelka miski. Przynajmniej po tym co na początku pisałeś

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin