| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DaronExes Głogów | 2012-04-03 13:27:41 Witam!
Bardzo proszę o pomoc, a mianowicie mam duży problem z moim maluchem. Kilka dni temu podczas jazdy samochód stracił moc, zaczął przerywać i stanął. Odpalał tylko na ssaniu, po chwili chodził na wolnych normalnie i wkręcał się na obroty. Po ruszeniu z miejsca lub dłuższym przytrzymaniu na obrotach nagle odcinało iskrę/paliwo i przy otwartej przepustnicy po prostu gasł. Jeśli zamknąłem przepustnicę normalnie chodził na wolnych, ale już się nie wkręcał. Wymieniłem: pompkę paliwa, węże, filterek paliwa, gaźnik kompletny, cały zestaw modułów włącznie z cewką, kable, świece. Wszystko było przekładane z jeżdżącego malucha. Wyczyściłem też bak bo sądziłem, że gdzieś go przytyka po prostu (mieliśmy podobny problem w rajdówce kilka lat temu), ale to nie było to. Maluch jest w 100% seryjny, do tej pory jeździł bardzo ładnie i nie było z nim żadnych problemów. Dodam, że świece po tym jak silnik zgaśnie są suche, a więc po prostu już się w tym pogubiłem całkowicie, bo go nie zalewa. Bardzo proszę o pomoc, bo już mi ręce opadły Poniżej załączam film jak to wygląda po wkręceniu go na obroty, przepraszam za jakość.
link do filmu Pozdrawiam! DaronExes |
Paszczus Fiat 125p/Fiat 126p Sosnowiec | 2012-04-03 16:02:15 Ten gażnik który założyleś do malucha został przed założeniem wyczyszczony/przedmuchany?Czy przełożyłes go poprostu z auta do auta?Ewentualnie jak napisał Poochaty popychacz pompki paliwa(częsta przypadłośc maluchów). |
Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2012-04-03 20:55:12 czyli jednak paliwo... to jak ty to sprawdzałeś? pół auta przełożyłeś a filtra za 5 zł nie sprawdziłeś? |
dommel F&F MEMBER Fiat 126p Kraków | 2012-04-03 21:04:12 Nie on pierwszy zapomniał o filtrze paliwa ![]() |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2012-04-03 23:38:40 Przeciez napisal, ze zmienil na nowy ale tez byl padniety |
dommel F&F MEMBER Fiat 126p Kraków | 2012-04-04 00:42:53
Czyli czary albo fatum... ewentualnie plaga padniętych nowych filtrów paliwa |