Lampy przednie 126p "bez gum"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie dotyczące gum trzymających przednie lampy.
Widziałem sporo maluchów które mają te "obudówki" prawie nie widoczne(Red Devil,Rafał Maxi) i również takie chce u siebie założyć..Sam posiadam te od fl-a i według mnie szpecą lampy.Pytanie może banalne ale skąd są te obudówki(elegant?)

Swego czasu tez nad tym myslałem i to ostro !!!!
Az wymysliłem !!! Weź gume 3 - 4 mm i oryginalną gumę !!!
Odrysuj i wpakuj do srodka - będzie szczelnie i nie będzie widać !!!
Chyba najlepszy sposób !!!

ja wogole nie amm tych gum
i dopiero wtedy wyglada zagrzebiscie )

ja tez ich nie mam

Ja mam ale się zastanawiam nad ich demontażem...

W moim pierwszym maluchu miałem takie chromowene druty/prety wygiete w ramkę podtrzymujaca lampę. Pewnie gdzies w garazu jescze jest. O to chodzi ?

No tak piszecie że nie macie gum tylko one u mnie trzymają lampe.
Własnie też troszke myślałem o tych prętach/ew. tak jak Czuczu zrobić i na tą gumke założyć 2 mocowania.
Tylko zastanawia mnie fakt że tak dużo seryjnych maluchów nie ma tej gumki.Może stare maluchy mają w lampie jakieś miejsca w które się wkreca sróbke i dociąga.U mnie są 4 na ustawianie lampy i tyle

w el`ach jest troszke iiny pas przedni i inaczej te gumy siadają, a u siebie mam te gumy bo inaczej lamp bym długo nie miał na osiedlu...

u mnie lampy trzymaja sie tylko na 3ch plastikowych kolkach...do regulacji swiatel...i na razie nie zgubilem ich...wystarczy za kazdym razem jak sie je zdejmuje zakladac nowe koleczki...

u mnie się trzymają na dwóch niezmienianych nigdy nie miałem tam 4, bo chyba tam są też takie na stałe, które tylko trzymają lampę. a jeśli chodzi o gumki, to u mnie one tylko zabezpieczają przed kradzieżą... ale lampy nie trzymają. takie zabezpieczenie wymyślili, kiedy o lampy było bardzo trudno (komuna)

Patent Czuczu według mnie jest oki te ramki z prętu też, ale już brak jakiego kolwiek obramowanie i wiszenie na samych kołeczkach wydaje mi sie troche niepewne(złodzieje)ale jak bedą chcieli i tak zadygają lampy!!!

Ja mam ze starego malucha te druty. Moze na tym zdjeciu niewiele widac ale sa zalozone i tak to wyglada. Moge opchnąć.

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-09-30 21:48:53 ]

Ok,dzięki
Na razie założyłem te z elexa są sporo mniejsze.
Dooh napisz na priva ile cenisz sobie te "druty"