Problem z silnikiem 2109

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam mały problem ze swoją ładną. Otóż odpala mi gorzej jak zimą. A jak już w ogóle odpali to strasznie kopci i się dusi. NIe mam pojęcia w czym przyczyny szukać. Filtr powietrza wymieniony na wiosnę, był przegląd świec i przewodów. Ładna jest na instalacji gazowej Lowato, bez wtrysku.
dodam że jest to silnik 1,5, rocznik auta 95'

[ wiadomość edytowana przez: callisto136 dnia 2012-05-10 21:15:04 ]

jeśłi później chodzi normalnie i nic nie wskazuje na nieprawidłowe działania układu zapłonowego to widzę kłopot w gaźniku i złej mieszance paliwo-powietrze.

ona ci na benzynie zapala czy tylko na gazie ?

dymi na czarno (bogata mieszanka i brak tlenu) czy to raczej niebieska chmura olejowa ?

Cytat:
A jak już w ogóle odpali to strasznie kopci i się dusi

Jakiego koloru jest to "kopcenie" bo jeżeli niebieski to pali olej

Do tej pory odpalałem na gazie i nie było problemów. Chmura siwa, jasna. Jutro rano mam zamiar zobaczyć na benzynie. Po rozgrzaniu pracuje ładnie. Możliwe że słaba mieszanka...bardzo mało zaczęła mi palić ostatnio...jutro napiszę co tam wyszło Dzięki

[ wiadomość edytowana przez: callisto136 dnia 2012-05-10 22:59:48 ]

A nie ubywa płynu chłodniczego?

Proponuję przejrzeć instalację gazową a w szczególności sprawdzić stan reduktora. Stwardniałe membrany dają taki efekt...

pzdr
CHIO

Łada palona dzisiaj na benzynie i o dziwo jest cudnie. Płynu nie ubywa. W takim razie sprawdzę reduktor. Może i przez to zimą też nie chciała za bardzo odpalać na gazie.... I jeszcze zauważyłem straszny spadek mocy na gazie i małe spalanie auta. Jutro posiedzę przy silniku i wieczorem napiszę co wyszło Dzięki za podpowiedzi

Witam wszystkim w ten jakże pochmurny dzień :/

Łada mi poprawiła dzisiaj humor wystarczyła sama regulacja instalacji gazowej. Za dużo powietrza, za mało paliwa. I stąd taki skutek podczas odpalania. Niemniej jednak dzięki za podpowiedzi

pozdro

Dobrze, że to nic poważnego.

Czyli rozumiem, że auto kolegi gotowe na ogólnopolski.

Nom czytałem coś o spotkaniu pod częstochową... w Boże Ciało Razem można by było jechać, z Łomży do mnie nie daleko