Samochody z supermarketu ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zobaczcie :
"1 października zacznie obowiązywać nowe prawo Unii Europejskiej, dotyczące sprzedaży samochodów. Przepisy mają tyle samo zwolenników, co przeciwników - informuje "Puls Biznesu".

UE twierdzi, że zaostrzą one konkurencję, a tym samym pomogą klientom kupować samochody po niższej cenie. Z kolei koncerny obawiają się, że stracą kontrolę nad jakością produkowanych aut.

Najważniejsza zmiana, która wejdzie w życie już jutro, dotyczy możliwości sprzedaży przez jednego dealera aut kilku marek. Samochody będą mogły być także sprzedawane w supermarketach czy sieciach handlowych. "

Wyobrażacie sobie samochód z supermarketu ?

[ wiadomość edytowana przez: bartos dnia 2003-09-30 12:02:27 ]

Cytat:
2003-09-30 12:00:48, bartos pisze:
Wyobrażacie sobie samochód z supermarketu ?

No jasne. Kupuję 4 bułki, masło i Roadstera Smarta.
Tylko problem z szybką rejestracją muszą jeszcze jakoś rozwiązać, cobym mógł tym Smartem od razu wyjechać i zawieźć te bułki i masło do domu.
Po prostu -> jak nie będziesz miał za bardzo chęci dźwigać zakupów, to sobie zakupisz w markecie autko; takie tam na dojazd do chałupy.
Co za problem... ?
Że co? Kasa? Phi -> dadzą nam zaraz jakąś kartę z opcją kredytowo-debetową, że będziemy toto spłacać my i nasze dzieci... Byle tylko sprzedawać, sprzedawać...

No to się porobiło... Wystarczy że już są dupne rowery ze supermarketu, każdy wie chyba jaki to syf, a teraz jeszcze samochody.
Ps. Tylko, że z drugiej strony już były takie podobne praktyki w supermarketach. Wiecie, jak na korytarzach w supermarketach są jeszcze te pawilony handlowe, to tam jakiś dealer miał w swoje przedstawicielstwo jako jeden ze salonów. Ale najczęściej dotyczyło to tylko marek typu daewoo i fiat, bo jakimś lepszym szanującym się markom wg mnie takie praktyki nie przystoją. A z resztą teraz to nawet daewoo czy fiat już nie praktykują tego.

Witam,
a propos rowerow w salonach to przypomnialo mi sie ze Mercedes ma teraz promocje rowerow, przecena z 9950PLN na 7500PLN .
Przynajmniej taka przecene widzialem w Sosnowcu.
Moze ktos sie skusi...

Pozdrawiam
Damian

to ja poprosze salon lady w najbliszym markecie. A jeszczce lepiej to rzetelny i tani serwis oraz takiz sklep z czesciami... I zona bylaby zadowolona, majac mnie z glowy na zakupach

taaa, i beda promocje, kupisz plyn do spryskiwaczy a samochod gratis, albo kupisz pol samochodu a reszta za darmo

Wczoraj byłem w "Carrwurze" przy ulicy Głębockiej i widziałem taki salon w którym były takie marki jak:Kia,Opel,Ford.Niestety Ładzioszek nie było

A jeżeli o rowery chodzi, to ja gdzieś wyczytałem, że skoda postanowiła powrócić do produkcji rowerów - jak na razie chcą wprowadzić tylko jeden model. A mówię powrócić, bo jak chyba wiecie skoda swoją działalność zaczynala nie od produkcji samochodów, tylko właśnie rowerów.
PS. Szkoda, że łada nie robi rowerów. Gdyby robiła to bym był już klubowiczem z prawdziwego zdarzenia. Bo to jest najgorsze - potrafili odwalić tyle różnych dziwnych pojazdów, a roweru nie?