Tipo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hejjj jeśli ktoś ma jakieś linki albo propozycje co do modyfikacji w moim tipo niech pisze prosze o rady... z kosztami jeśli można prosić

Nie to forum

a czemu nie to z tego co slyszalem to tipo i uno i regata tez sie
zalicza do starych aut marki fiat
co do modyfikacji to najlepiej 2.0 16V i cale zawiecho z tej
wersji

A nad czym myślałeś kheldar? Jeśli mody stylistyczne, to chyba faktycznie nie ten adres, jeśli mehanika, to ogólnie napisz, co masz na myśli pisząc "modyfikacje"?

hehe ja mam sienke to też nie jest nowe auto......6lat ma moja...1.6 16v...120KM (narazie,są dalsze plany) jesli chodzi o mechanike to zacznij od układu wydechowego,dolotowego(filtr itp)...a jak masz kase to inny silniczek i tyle

zamóiłem silnik jade obejżeć silnik 2.0 z alfy... a jak nie to zostaje lancia. komputer już mam a filtry i wydech to sie zobaczy bo nie mam pojęcia co wybrać... pojechałem do warsztatu i dostałem 16 czy 17 możliwości i nie mam pojęcia co dalej... jakieś rekomendacje?

Tak.... wydech musi byc dedykowany do konkretnego silnika, nie kupuj zadnuch uniwersalnych gowien!!! One nie pomoga a tylko moga wszystko popsuc, narazie moim zdaniem wkladka filtra powinna wystarczyc nie ma sensu pakowac kasy w stozek, przyjdzie na niego czas jak beda powazniejsze modyfikacje w silniku i wieksze zapotrzebowanie na powietrze, a takze unikniesz kłopaotow z dlugoscia ukł. ssacego i klopotliwym doprowadzeniem chlodnego powietrza, a roznica mocy jaka uzyskasz na stozku a wkladce bedzie moze ok +0.5KM. ale stracisz za to na momencie obrotowym. przy wkladce nie moment powinien zostac bez zmian.

a może od CROMY 2.0 i.e. turbo?
chłodnica powietrza i oleju - osiąga lekko 150KM

Kheldar, opisz te propozycje, to się ustosunkujemy, bo możliwości modyfikacji jest tyle, że 10 000 postów nie wystarczy, żeby wyczerpać temat.

dobra dzięki za sugestie... nie mam czasu ani miejsca żeby w to sie bawić garaż mi diabli wzieli... a pod blokem raczej trudno coś robić.,..