[K] Kupię Poloneza 2000, Poloneza C, felgi ATS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Ponieważ sezon wakacyjny jest również dobrym czasem na rozpoczęcie nowych projektów Zawsze zostaje cała zima na dokończenie projektu

Poszukuję do kupienia:

Poloneza 2000 DOHC,
lub w dobrym stanie seryjną wersje C,
oraz felgi ATS 13calowe w calach 7 lub 8, najchętniej 4x98.

Jeżeli ktoś ma jakieś informacje proszę o kontakt na priv,

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: dikgti dnia 2012-07-24 11:20:57 ]

Niedawno na allegro była zielona C-klasa 2.0 dohc na podwójnych gaźnikach i feldze ats classic. Stała chyba za 8tyś ale jajec sobie uciąć nie dam.

Cytat:
2012-07-24 22:48:03, sp200 pisze:
Niedawno na allegro była zielona C-klasa 2.0 dohc na podwójnych gaźnikach i feldze ats classic. Stała chyba za 8tyś ale jajec sobie uciąć nie dam.

Pojawia się od czasu do czasu, auto chyba z Otwocka albo Józefowa. Nawet na Youtube'ie jest - - o tutaj

A patrzyłeś na te:
1

2

pozd.

[ wiadomość edytowana przez: AOW dnia 2012-07-24 23:35:24 ]

Kontaktowałem się z właścicielem tej zielonej C-klasy.

SP200 dobrze że nie dawałeś sobie ich obciąć bo cena to... 12.000pln i właściciel jest skory tylko do symbolicznego zejścia z ceny.
Nic innego nie było ciekawego w ofertach.
No może jeszcze po za 125p na DOHC też w pięknej zieleni który był w tym tygodniu z 75r. ale jednak chcę stawiać na Poldona.

AOW tak były na liście wraz z dwoma innymi wersjami C, ale chyba moje oczekiwania były niedopasowane do tych autek.
Teraz zrobię "rachunek sumienia" i przemyślę na spokojnie te tematy

dikgti a ile byś chciał przeznaczyć na Poldka?

Ja kiedyś daaaawno temu przerabiałem 1,5 SLE (90') którego kupiliśmy jako nowy w OBRSO przy Międzynarodowej na 2000.
Koszta w tedy były spore, zakup dawcym przekładka, remont jednostki... suma sumarum sprzedałem go za 900pln a wpakowałem kupe kasy w niego ...

Najważniejsze to abyś sobie dobrze skalkulował koszta oraz plan jaki masz zamiar z nim zrobić.

Pozd.

AOW czytając twojego posta to widzę że niezła wiedza musi w Tobie drzemać odnośnie 'projektów 2000"
Czyli od podstaw można powiedzieć zmieniałeś1.5 SLE

Ja o kwotach nie chcę teraz rozmawiać. Mam świadomość że to nie będzie ani tania, ani łatwa, ani nie oblana wielkim potem impreza.

Ponieważ nie znalazłem, jak na dzień dzisiejszy, gotowego egzemplarza którego chciałem dopieszczać ( a może jeszcze takiego znajdę) to powoli decyduję sie na zakup serii. I od tego zaczynam. Bez gonitwy. Jak zapadnie decyzja i seria będzie kupiona zdecydowanie będą prace podzielone na kilka etapów. Chodźby aby to lepiej znieść finansowo

Zawsze miałem autko 'z duszą' ale ale to było VW teraz już czas na patriotyzm zważywszy że już nie mamy nic polskiego w produkcji.Dlatego liczę się z tym że kasa może już nie być nigdy do odzyskania.

Cześć! Również rozglądam się za jakimś Polonezem 2000. Polecam najnowszy numer magazynu WRC, gdzie jest 8 stron artykułu o rajdowym Polonezie B- grupy!

A co do Poloneza z aukcji

http://allegro.pl/polonez-2000-borewicz-dohc-ats-eksportowy-ce-i2456691699.html

to czego mu brakuje żeby przekonać się do jego kupna i jak oceniacie cenę w stosunku do tego co jest w ofercie?

Partnercom, dzięki za informacje o WRC. Ostatnio się opuściłem i juz kilka miesięcy nie kupiłem ani jednego numeru.
Jutro już kupuję skoro chłopaki aż 8 stron poświęcili w rajdowym magazynie.
Odnośnie gazet to w zeszły weekend na Wyścigu Górskim Sienna zakupiłem 2 numery gazety Rally. Chłopaki chcą wejść w tą niszę czasopism, taka mała konkurencja dla WRC

Ja nie mam możliwości rzetelnie ocenić tego Poloneza ponieważ mam do niego 500km i nie planuję jego ogladania.
W zależności od stanu ale może być to lekko zawyżona cena .

Pozdrawiam

WRC - opis Poldoneza 2000 OBR.
Czy gdzieś w tym artykule , jest coś napisane o wyjmowaniu synchronizatorów, aby zmieniać biegi bez sprzęgła i szybciej ?
To chyba jakieś bzdury.....??????