MotoNews.pl

Programowanie pilota yaris - pomocy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Kupiłem dla żony Yaris 2004r 1,3 benzyna automat. Z autem dostałem kluczyk czarny z pilotem (Valeo dwa przyciski). Dokupiłem taki sam używany, przełożyłem elektronikę do nowego naciętego kluczyka. Zaprogramowałem immobilizer wg jednej z procedur, natomiast nie mogę zaprogramować pilota centralnego zamka. Proszę o przesłanie procedury na priv.

Pozdrawiam: Tomasz P.

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20071008144323AAtxpYd

tu masz link do procedury kodowania door control transmitera. ogolnodostepnej w google

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Witam i wielkie dzięki że się odezwałeś Bigelektron .
Próbowałem już tej procedury i innych też. Niestety nie działają.
Po kombinacji kluczyk drzwi, kluczyk, drzwi... auto wchodzi w tryb programowania potwierdzając zamknięciem i otwarciem zamków. Jednak podczas naciskania różnych kombinacji klawiszy na kluczyku nic się nie dzieje - auto milczy. Sprawdzałem też ile jest zaprogramowanych pilotów - jest jeden (jedno zamknięcie i otwarcie zamków). Klucz też sprawdzałem - trzyma częstotliwość 433 mHz.
Czy jest możliwe aby nadajnik w kluczu nie "pasował" do mojej Yariski, mimo że jest również Valeo? Dodam że na płytce elektroniki pilota "oryginalnego" jest symbol Valeo 73373867C a na dokupionym jest Valeo 73372427B, ponadto układ części elektronicznych na płytkach różni się.Numery katalogowe na naklejkach też się różnią 89071-0D020-oryginał, 89071-0D010-dokupiony. Oryginał jest z 2004r a dokupiony z 2002r.
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Cytat:
2012-08-22 00:17:46, pufa12 pisze:
Witam i wielkie dzięki że się odezwałeś Bigelektron . Próbowałem już tej procedury i innych też. Niestety nie działają. Po kombinacji kluczyk drzwi, kluczyk, drzwi... auto wchodzi w tryb programowania potwierdzając zamknięciem i otwarciem zamków. Jednak podczas naciskania różnych kombinacji klawiszy na kluczyku nic się nie dzieje - auto milczy. Sprawdzałem też ile jest zaprogramowanych pilotów - jest jeden (jedno zamknięcie i otwarcie zamków). Klucz też sprawdzałem - trzyma częstotliwość 433 mHz. Czy jest możliwe aby nadajnik w kluczu nie "pasował" do mojej Yariski, mimo że jest również Valeo? Dodam że na płytce elektroniki pilota "oryginalnego" jest symbol Valeo 73373867C a na dokupionym jest Valeo 73372427B, ponadto układ części elektronicznych na płytkach różni się.Numery katalogowe na naklejkach też się różnią 89071-0D020-oryginał, 89071-0D010-dokupiony. Oryginał jest z 2004r a dokupiony z 2002r. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.

no tzn ze nie pasuje radiowka

-----------------
Naprawa elektroniki.

Czyli pozostaje mi szukać innego kluczyka... Czy to musi być kluczyk Valeo czy może być inny np. Denso?

Cytat:
2012-08-22 12:19:50, pufa12 pisze:
Czyli pozostaje mi szukać innego kluczyka... Czy to musi być kluczyk Valeo czy może być inny np. Denso?

Musi byc z takiego samego modelu auta i tego rocznika.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Ok trudno...
Wielkie dzięki za pomoc Bigelektron.