Zawiecha tył

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie - ostatnio zauwazyłem ze moj bolid stoi jakby wyzej przód niż tył i szczerze mowiac mysle ze nadszeł czas na wymiane sprężyn.Nawet jak jade sam to czasem na wiekszej nierownosci potrafi "dobic" mi tył.Jezeli wymieniam sprężyny to i amortyzatory też od razu czy niekoniecznie??AAA i założyć seryjne do espero czy jakies inne?

Dobija, bo amorki wyzionely ducha

Sprezyny wzmacniane (Dajewoskie ) mozna polecic, do kupienia w Wawie.

Co do amorkow, to tylko Alko i nic innego

Pozdro.

witka
ja tez sie przymiezam do wymiany amorkow
i pytam o rade
mnie proponuja Kayaba
a jesli alko to ktore
olejowe czy gazowo olejowe??

KYB nie warto...

Alko jak juz to gazowki

Sprężynu "odbijają" a amortyzatoryb"chamują " oczywiscie chodzi o ruchy nadwozia. Proponuje zacząć od sprawdzenia amorków. Kiedyś (ok. 10 lat temu i przy mniejszym doświadczeniu, doznałem poślizgu w lato na pazszczstej drodze, waśnie zpowodu zerowej skuteczności amorków). Osobiście test amorów mam codziennie jak wracam z pracu na toruńskiej zaraz za ostatnia mijaną dołem w stronę Marek estakadą za zjazdem na Bródno. Pozdrawiam

Cytat:
2003-10-03 21:12:26, Zoltar pisze:
KYB nie warto...

Rozwiń temat

wszystko ok-rozumiem ze amorki tez sa wazne ale mi tył "siedzi" tak ze miedzy nadkole i koło nie włoze prawie dłoni na sztorc

Cytat:
2003-10-03 23:04:24, Martinezzz pisze:
Cytat:
2003-10-03 21:12:26, Zoltar pisze:
KYB nie warto...

Rozwiń temat

Za drogie w stosunku do mozliwosci/trwalosci. A do obnizen w ogole sie nie nadaja.

Pozdro.

Cytat:
2003-10-03 23:46:51, Zoltar pisze:
A do obnizen w ogole sie nie nadaja.

Mi to nie przeszkadza. Byle by tylko nie były za twarde.

Witam!!

Ja właśnie dzisiaj kupiłem 4 gazowe Kayaby( 550zł ) chociaż te co mam nie są jeszcze najgorsze ale sami wiecie jak się nasza fura lubi bujać i jak głośno pracują fabryczne amortyzatory . Pytałem w wielu sklepach i warsztatach i prawie wszędzie zalecali Kayaby (do Espero gazowe).
Zresztą większość japońców (mazda, honda itp.) mają fabrycznie montowane Kayaby to chyba już tego nie trzeba komentować No cóż! W środę będę zakładał to wam zdam relację jaka jest różnica i czy faktycznie warto

w takim razie czeka z utesknieniem do srody (czwartku)
jak pojezdzisz zdaj relacje
powodzenia

witam
poprzednio mialem nexie i z tylu zalozylem gazowe KYB sprawdzaly sie swietnie zreszta polecili mi ta marke w warsztacie , wszystkie japonce maja orginalnie KYB

Cytat:
2003-10-06 09:42:08, majkel pisze:
witam
poprzednio mialem nexie i z tylu zalozylem gazowe KYB sprawdzaly sie swietnie zreszta polecili mi ta marke w warsztacie , wszystkie japonce maja orginalnie KYB

Chyba tylko produkowane w Japonii

Reszta jedzie na róznych

dobra juz o amortyzatorach wiem ale ja pytalem o sprezyny bo jak pisalem samochod z tylu mi siedzi i jak wymieniam sprezyny to na jakie-nie chce obnizac samochodu a wrecz przeciwnie nie przeszkadza mi jak tył stałby ciut wyzej i czy jak wymieniam sprezyny to i amortyzatory tez????

Cytat:
2003-10-06 11:36:53, Petersen pisze:
dobra juz o amortyzatorach wiem ale ja pytalem o sprezyny bo jak pisalem samochod z tylu mi siedzi i jak wymieniam sprezyny to na jakie-nie chce obnizac samochodu a wrecz przeciwnie nie przeszkadza mi jak tył stałby ciut wyzej i czy jak wymieniam sprezyny to i amortyzatory tez????

Amortyzatory tez !

Temat z adresami tanich sklepow - sprezynki z Warszawie.

Zoltar dzieki mistrzu

Cytat:
2003-10-04 21:14:20, cezariusz pisze:
w takim razie czeka z utesknieniem do srody (czwartku)
jak pojezdzisz zdaj relacje
powodzenia

Witam!!
Miałem pisać trochę wcześniej ale mi się to testowanie nowych amortyzatorów przedłużyło Jestem po wymianie wszystkich amortyzatorów z fabrycznych (które były jeszcze całkiem całkiem ) na gazowe Kayaby . Przejechałem już na nich ponad 700km także mogę coś powiedzieć o różnicach. Samochód stał się wyraźniej stabilniejszy i twardszy (ale bez przesady) . Przez drobne nierówności samochód już nie przepływa ale wyraźnie już w środku to czuć. Trzeba przyznać, że mimo wszystko ale trochę więcej trzęsie samochodem - ale to już wina naszych wspaniałych dróg . Bardzo natomiast poprawiła się skuteczność działania ABS-u co jest dla mnie bardzo ważne . Ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo zadowolony. Wyraźnie się poprawiła stabilność i prowadzenie samochodu. Nie mam porónania z innymi firmami ale jeśli chodzi o mnie to z czystym sumieniem mogę polecić gazowe Kayaby
Pozdrawiam