MotoNews.pl

Matowy lakier

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bardzo mi sie podoba matowy lakier, lecz nie za bardzo sie w tym orientuje i chciałbym sie zapytać czy Ktoś może nie wie ile on kosztuje (czarny). Czy jest on nakładny jakoś specjalnie czy tka jak zwykły i można go ciagną z pistoletu ???? Sorki za głupie pytanie ale serio nie za bradzo sie na tym znam. Pozdruufka

ja mam czarny mat na masce
jest to zwykły lakier akrylowy tylko jakimś tam dodatkiem (nie wiem jak to się nazywa)
dorabiałem go w mieszalni lakierów
komplet kosztuje ok 150 zł to jest 1 litr bazy + utwardzacz + rozcienczalnik = razem ok 1,5 litra
lakieruje się nim jak każdym innym lakierem tylko że trzeba uważać na zacieki itp. bo nie można ich potem spolerować

na fotkach w moim profilu maska nie wygląda na całkiem matową (ale jest matowa) gdyż była nawoskowana aby woda lepiej spływała

Hmm moja niezupełnie wyszła .
ja dałem 25 zł za zwykła czarną farbe pomalowałem i starłem papierem 2500 wodnym najpierw bez wody raz , a potem z woda.
Efekt niestety niezupełnie wyszedł - z mojej winy bo dalem czarny podkład - na przyszłosc bede wiedział ze podkład szary byłby lepszy.

Niedawno próbnie pomalowalismy klape kolegi czarnym akrylem do którego dodano talk dla dzieci !!!
Efekt - z wyglądu jak carbon prawie !

Niedawno próbnie pomalowalismy klape kolegi czarnym akrylem do którego dodano talk dla dzieci !!!
Cytat:

słyszałem kiedyś o sposobie z talkiem
ile talku trzeba wsypać ?

Hmmm 150 zeta za 1,5 litra to duuzo, wątpie zeby starczylo na całego malca. W jakiej proporcji trzeba wsypac teog talku do lakieru ???? I jak taki lakier z Talkeim sachowa sie na mrozie nie peka moze (przecież talk to pył i woda sie mozę dostac do lakieru i popękać) Czy na to jest jakis sposób ??

Hmmm dobre - ile talku trzeba wsypac.
Na 0,2 l takie 4 machniecia talkiem nad puszką - pasuje ????? (talk 250 ) i myslimy ze mozna był omachnac jeszcze jeden raz
To trzeba doswiadczalnie !!!!!!
Im wiecej dasz tym bedzie wiekszy fekt carbonu ale moze sie zmniejszyc wytrzymałosc.
Jezeli chodzi o klape to na zime to i tak mam zwykła pod kolor auta - zimno w zimie nie potrzebuje mega odprowadzania ciepła.
Zderzaki chromy tez zmienie na zime - na duzo gorsze !!

Mysle - ze ciekawym sposobem jest posypac maske pudrem ( talkiem) weź zobacz czy np kieliszkiem uda ci sie rozsypac na maske.
Jak tak to znasz proporcje na maske itp.
Ciezko mi to powiedziec !!!!! Aha kupuj najtansze co jest !!

Dzięx za rade. Sorki za takei gupie pytania ale jeśli chodiz o malowanie całeog wozu to ja jestem zielony Fajny sposób na matowy kolor, ehhe napewno tańszy niz ten za 150 za puszke Zaraziłem sie tym matowym jak kiedyś oglądnąlem Vmaxa a tam był taki matowy z tyłu miał ekstra Audio. A co powiecie jakby do takeiog czarnego matowego calutkeigo dodać jeszcze zestaw chromów ???? a właśnie poszukuje jakiegoś malcuha w cenie do 300 z okolic krakowa, mam pomysl tylko mia auta brak

Będziesz klął na czym świat stoi na ten czarny mat.
Widać każdą nierówność blachy, do tego musi być idealnie położony żeby to elegancko wyglądało.
Poza tym po każdym nawet najmniejszym deszczu, po wyschnięciu wóz będzie cały w zaciekach.
A latem się ugotujesz w tej czarnej puszce

Szczerze odradzam

Dzięki za rade, ale mimowszsytko jestem naplony na ten mat, najwyżej sie przemaluje na zwykła czerń co za problem I tak narazie dopeiro bede sie uczył na tym maluchu ale jak jusz mam pomysł to trzeba go wykorzystać moze mis ie uda, a auto będzie stalo w garazu W lecei sie zamotnuje klime najwyzej albo kupi zimne piwo (bezalkoholowe ) i mi będzie pasowało

Ja mam klape ze starego malucha'75 jako talizman w czarnym macie, pomalowałem puszką farby z 7 zł. Jest amatorsko bez dziadowania z podkłądami itp a afekt podobny :]

Kombinujecie. Dodajcie zamniast rozcienczalnika do akrylu rozcienczalnik nitro i tez wyjdzie mat. Ael moim zdaniem polysk to jest to!

kup sobie lakier czarny mat bolla w sprayu bo innebo nie ma lub popros kogos kto moze zeby ci zalatwil samej czarnej bazy metalicznej lub nie z ty ze metaliczna jest bardziej matowa jesli nie polozysz na to bezbarwnego masz mat jakl sie patrzy