Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() KLOCEK F&F Sympatyk fiat 128 Lublin | 2003-10-04 17:51:09 ja mam czarny mat na masce
jest to zwykły lakier akrylowy tylko jakimś tam dodatkiem (nie wiem jak to się nazywa) dorabiałem go w mieszalni lakierów komplet kosztuje ok 150 zł to jest 1 litr bazy + utwardzacz + rozcienczalnik = razem ok 1,5 litra lakieruje się nim jak każdym innym lakierem tylko że trzeba uważać na zacieki itp. bo nie można ich potem spolerować na fotkach w moim profilu maska nie wygląda na całkiem matową (ale jest matowa) gdyż była nawoskowana aby woda lepiej spływała |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-04 18:00:18 Hmm moja niezupełnie wyszła .
ja dałem 25 zł za zwykła czarną farbe pomalowałem i starłem papierem 2500 wodnym najpierw bez wody raz , a potem z woda. Efekt niestety niezupełnie wyszedł - z mojej winy bo dalem czarny podkład - na przyszłosc bede wiedział ze podkład szary byłby lepszy. Niedawno próbnie pomalowalismy klape kolegi czarnym akrylem do którego dodano talk dla dzieci !!! Efekt - z wyglądu jak carbon prawie ! |
![]() KLOCEK F&F Sympatyk fiat 128 Lublin | 2003-10-04 18:07:14 Niedawno próbnie pomalowalismy klape kolegi czarnym akrylem do którego dodano talk dla dzieci !!!
słyszałem kiedyś o sposobie z talkiem ile talku trzeba wsypać ? |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-04 20:08:06 Hmmm dobre - ile talku trzeba wsypac.
Na 0,2 l takie 4 machniecia talkiem nad puszką - pasuje ????? (talk 250 ) i myslimy ze mozna był omachnac jeszcze jeden raz ![]() ![]() To trzeba doswiadczalnie !!!!!! Im wiecej dasz tym bedzie wiekszy fekt carbonu ale moze sie zmniejszyc wytrzymałosc. Jezeli chodzi o klape to na zime to i tak mam zwykła pod kolor auta - zimno w zimie nie potrzebuje mega odprowadzania ciepła. Zderzaki chromy tez zmienie na zime - na duzo gorsze !! Mysle - ze ciekawym sposobem jest posypac maske pudrem ( talkiem) weź zobacz czy np kieliszkiem uda ci sie rozsypac na maske. Jak tak to znasz proporcje na maske itp. Ciezko mi to powiedziec !!!!! Aha kupuj najtansze co jest !! |
![]() Remias Fiat 125, Ford F-150 Poznań | 2003-10-04 21:26:58 Będziesz klął na czym świat stoi na ten czarny mat.
Widać każdą nierówność blachy, do tego musi być idealnie położony żeby to elegancko wyglądało. Poza tym po każdym nawet najmniejszym deszczu, po wyschnięciu wóz będzie cały w zaciekach. A latem się ugotujesz w tej czarnej puszce ![]() Szczerze odradzam |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-10-05 11:16:18 Ja mam klape ze starego malucha'75 jako talizman w czarnym macie, pomalowałem puszką farby z 7 zł. Jest amatorsko bez dziadowania z podkłądami itp a afekt podobny :] |