Siateczki na gazniki..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chodzi mi dokladnie o takie siateczki jak sa na zdjeciu. Zastanawiam sie nad rozwiazaniem filtrów do swojego silnika na dwoch dellorto DHLA i nie wiem czy zabudowac i zrobic mala skrzynke z filtrem rozciety czy dorobic airchrony i zrobic wlasnie takie siateczki ?
myslałem zeby zrobic takie siateczki z wiekszego sitka na herbate ale jak to chulerstwo pozniej zamontowac

zdjecie:

PS Przyszyly sezon bedzie obfity w modyfikacje felgi, silnik, gleba...ajaja

moze pokombinujesz cos ze siateczkami z gaznika od Komara czy tez Rometa, ma takie jak zdejmiesz plastikowa puszke, jest przykrecane na srube po srodku

a moze jakas maskownica z glosnikow tylko ze pod to bys sie jakeis "filterek" przydal bo w maskownicach sa dosc duze dziurki

ogólnie w starszych motocyklach popatrz, jak coś to może mam jakiś stary gaźnik z komara może nawet dwa aha maskownice z głośników tych gwizdków może też by sie nadały pozatm zapach do samochodów Dr.Marcus auto cosmetics też ma taką siateczke tyle że nei wiem cy nie zamała

siateczki... a ze mnie sie smiali ze bez filtra powietrza jeżdże

Cytat:
2003-10-04 11:46:16, Putin pisze:

Bez filtra jeździsz

ps. Ja też trochę jeździłem bez jak byłem w trakcie regulacji

wlasnie mam w reku takie siateczki - moze troszke inna bo grubsze druty. wygladaja tak jakby siatka byla wprasowana w tuleje czu rure i mysle ze to jest sposob

w castoramie itd kupic siatke
dwie rurki dzialajace jak tlok i cylinder z luzem na grubosc kratki
wyciac kolko i wprasowac - nawet mlotkiem )

jak ma byc takie ladnie zaokraglone to wypadalo by strzelic fazke na "tloku"

a zeby zamontowac zapomnialem - my wkladamy takie rzeczy na sztywno za pomoca takiego metalu dwuskladnikowego wyglada potem jak zaspawane aluminium - nie wiem jak sie to nazywa w pl ale pewnie wiecie o co chodzi

no a rurki to chyba jasne

[ wiadomość edytowana przez: Abarth-GMR dnia 2003-10-04 17:28:23 ]

Cytat:
2003-10-04 15:24:17, Race_D pisze:
Cytat:
2003-10-04 11:46:16, Putin pisze:

Bez filtra jeździsz

ps. Ja też trochę jeździłem bez jak byłem w trakcie regulacji

oj widze że niektórzy nadal sie śmieją.
cóż jeżdzilem. i nic sie nie stalo. w zimie warto w lecie nie ma sensu.
tyle na ten temat.

pończocha panie, tani filtr sportowy

Nie lepiej założyć małe filtry stożkowe?

K.Y.

Cytat:
2003-10-05 02:50:11, Yakitaki pisze:
Nie lepiej założyć małe filtry stożkowe?

K.Y.

Nieee, za duży opór by stawiały

Ritmo z Gdańska na gaźniczkach ma założone 4 filtry od malucha!! Rasowo to wygląda jak cholera!!