MotoNews.pl

PILNIE !!! - DEMONTAŻ STACYJKI I BLOKADY KIEROWNICY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,
dziś w nocy chcieli mi zajebać Kadzia. I chuj im z tego wyszło, ale dużo napsuli, sukinsyny. Teraz z tym walczę. Help potrzebny:
muszę wymienić CAŁĄ stacyjkę. Jest ona przykręcona do takiej osłony drążka kierowniczego, żeby się do niej dostać, trzeba chyba całą osłonę wyjąć. I teraz zagwozdka: dwie śruby wykręciłem, bo były "normalne" a z trzecią ni chuj. Nakrętki nie ma, a konkretnie to stanowi jedność z tą osłoną, a jeśli chodzi o "główkę" śruby, to jest gładka i półokrągła. Taka sama śruba jest użyta do przykręcenia stacyjki. Jak sobie z nią poradzić? Na środku tej główki jest jakby ślad po zalutowaniu - czy to może być np. otwór na imbus zalany cyną w celowości bezpieczeństwa.
PILIE PROSZĘ O POMOC
desperated JuIcE

to niedobrze że tak sie stało do piachu z hujami!!!!!!!!!!!!!!

w stacyjkach masz śruby samozrywne i ta jedna jest zerwana po to zeby złodziej jej nie odkręcił!Musisz ją rozwiercić-troche pieprzenia sie z tym bedzie!
jak nowo kupisz też takie sruby daj one mają podcięty łeb (ten slad po zalutowaniu to miejsce zerwania łba) i jak je dokręcisz do końca to na siłe wkręcasz dalej i łeb się zrywa.

Powodzenia!!!!!!

Skur......y, złodzieje jeb....
A swoją drogą Te śrubu to zajebista sprawa. Proste a jakie genialne
Ciężko tyrasz człowieku a przyjdzie Ci taki gnojek któremu dupy do pracy się nie chce ruszyć i dewastuje Ci albo kradnie. Ręce winni ciąć albo wieszać
PZDR Vincent

JAK WIESZAĆ TO NAJLEPIEJ ZA JAJCA <-MYŚLE ŻE WIĘKRZOŚĆ BY ZREZYGNOWAŁA.......NO BO KTO BY CHCIAŁ MIEĆ JAKIEŚ IMPLANTY???ALBO WOGULE NIE MIEĆ....

No i po bólu - dzięki za podpowiedzi --> rozwierciłem śrubaski.
Cała impreza kosztowała mnie prawie 800 - a sqrwysynki nawet nie zabrali się dobrze do roboty - ostatecznie widać, że zastopowała ich fabryczna blokada kierownicy (BĄDŹCIE BŁOGOSŁAWIONI: ADAMIE O. I KOLEDZY Z GM).
Na szrocie dostałem stacyjkę od vectry i coś nie za bardzo udawało mi się ją tam wstroić, żeby blokada ponownie chwytała. Oddałem więc Kadzia do moich ulubionych mechaniorów i wszystko mi tam załatwili - szczerze polecam firmę TOBOLSKI z Bydgoszczy. Są tani i fachowi (choć pół miasta mówi co innego) - oto przykład, co im zapodałem:
- naprawa / wymiany stacyjki
- wymiana oleju
- wymiana płynu chłodniczego
- odma
- montaż kierownicy + ustawienie + dołożenie kilku podkładek i nakrętek, które złodzieje gdzieś posiali

do tego oni sami już bez żadnego ale - oprócz tego, co powiedziałem, poskładali do kupy całą resztę obudowy kierownicy, wymienili żarówki w tablicy rozdzielczej, wszystko ładnie zmontowali i wytarli z kurzu.
A mój koszt ich usługi to 298 zł brutto.
Teraz się w łem stukam, że nie zażyczyłęm sobie jeszcze czegoś...
Ale jak mi się nazbiera, to znów pojadę po usługę pakietową

Pozdro wszystkim
JuIcE