MotoNews.pl

Wynn`s czy Xeramic ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc mam taki problem zauwazylem ze spod uszczelki pod glowica zaczyna mi sie saczyc olej nie jest to trageddi bo pod samochodem nie ma zadnych plam oraz oleju nie ubywa poszperalem troszke w necie i znalazlem dwa produkty zapobiegajace wyciekom oleju . Jeden z nich to produkt WYNN`S Engine Oil Stop Leak, a drugi to Xeramic Oil stop . I mam takie pytaie ktory z tych srodkow mozecie mi polecic moze ktos juz uzywal ktoregos i ciekawe z jakim efektem ?

Pozdrawiam Piotrek

[ wiadomość edytowana przez: zawa dnia 2003-10-05 13:05:04 ]

Witam
Uważam że to jest tylko sposób na odwleczenie nieuniknionej naprawy/wymiany uszczelki a dodanie takiego specyfiku? słyszałem że lepiej nic nie dolewać do Oleju - jednemu pomoże a innemu zaszkodzi. Lepiej nie być Tym drugim, więc może aby nie spieprzyć sprawy wymienić od razu uszczelkę....
PZDR Vincent

ZALEŻY KIEDY BYŁA USZCZELKA WYMIENIANA JAK NIEDAWNO TO MOŻNA SPRÓBOWAĆ DOKRĘCIĆ,JAK DAWNIEJ TO PROPONUJE DOGLĄDAĆ I Z CZASEM WYMIENIĆ.
PS:jakbyś dokręcał głowice to pamiętaj że jej się normalnie nie dokręca tylko w odpowiedniej kolejności kręcisz śrubami,żeby np. głowicy nie wygiąć!