Jaki Immobilaizer???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dowiedziałem się właśnie, że stary immobilaiser jest zepsuty. Może ktoś z Was poleci mi gdzie i jakiej firmy mam zamontować?
Z góry wielkie dzięki.

Firmowy Toyoty?

A może zastanów się na immobilaizerem, który NIE jest w kluczyku, tak jak oryginalny?
Alternatywnym rozwiązaniem jest umieszczenie "klucza" w małym nazwijmy to breloczku, który nosi się przy sobie (np. w kieszeni, portfelu). Alarm (immobilizer) uzbraja się automatycznie, jak klucz będzie dalej niż wynosci pewna odległości od samochodu (powiedzmy 20 metrów) i rozbraja, gdy jest odpowiednio blisko auta.
Przy takim rozwiązaniu można mieć od razu system antynapadowy, jeśli alarm ten uzbraja się po określonym czasie, od chwili oddalenia się klucza od auta. Jeśli złodziej wyrzuci Cię z samochodu na ulicy, to będzie mógł nim odjechać, ale po określonym czasie auto mu się zatrzyma. No a Ty możesz w tym czasie nawiać

Niestety nie pamiętam nazwy producenta (ale na pewno różne firmy robią takie urządzenia). Jest sporo firm produkujących dobre alarmy i temu podobne systemy. Nie mają takich zabójczych cen ja Legend, czy inny Cheetach, a są równie skuteczne, a czasem może nawet bardziej.
No i najlepiej jest montować taki system samemu, z ewentualną konsultacją osób, które to już robiły, ponieważ masz wtedy pewność, że twój system alarmowy jest niepowtarzalny. A to jest NAJWIĘKSZA zaleta takiego systemu.

jak widze jesteś z wawy.....jak chcesz to podjedz do na ul Swidnicką 4 miesci sie tam miedzy innymi firma Forti ale także firma zajmujaca sie car-audio i alarmami ....najlepiej jak zapytasz tam kogos o chłopaków od alarmów...tu masz mapke jak dojechać....Mapka

[ wiadomość edytowana przez: El dnia 2003-10-06 15:16:35 ]

Jeśli miałbyś ochote na fabryczny immobilaizer to mam tel do gościa który to robi w serwisie