Silnik sie dusi w lada 1.3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, posiadam nastepujacy problem z silnikiem 1.3 w ladzie : na wolnych obrotach chodzi dobrze, a jak daje gazu to sie dusi, nie ma przejscia i jak silnik jest rozgrzany to chodzi na ssaniu, nie gasnie. Co moze byc tego przyczyna? Prosze o pomoc.

Siemka

...moje doświadczenie mówi tylko, że to może być filtr paliwa albo pompa paliwa albo sam gaźnik przeczyścić / zregenerować

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: MisUszatek dnia 2013-03-29 01:45:06 ]

Trochę więcej informacji o silniku by się przydało. Zagazowany był kiedyś? Jeśli był zagazowany to myślę, że to może być pompa.

MiśUszatek, może gaźnik jest tylko rozregulowany? Mnie się Lucy dławiła jak był rozregulowany właśnie. Trzeba ją było sporo namawiać do współpracy, bo nie ciągła tyle, ile trzeba było.

Nie byl zagazowany, filtr byl zmieniany. A moze byc przyczyna uszczelka pod gaznikiem?

Uszczelka pod gaźnikiem raczej nie bo uszczelka to lewe powietrze to by wolnych nie było lub byłyby nierówne, chyba jakiś problem gaźnikowy lub zasilanie w paliwo, zakładając że gazu nie ma. A pompka przyspieszacza daje paliwo w 2 dyszę?