| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-10-07 17:54:31 Mechanik robił porzadek i ofiarował mi takie oto 2 wskażniki. Pytania.
1. Jeden to ciśnienie oleju a drugi ? Podejrzewam ze amperomierz. tyle ze bez skali...? 2. Jak w maluchu podlaczyc ten od ciśnienia oleju ? Bo czujnik maluchowy to chyba tylko zwiera jak jest za małe a nie wysyła sygnału o stanie ciśninia. Jaki dobrać czujnik i czy obejdzie sie bez jakiś masakrycznych przeróbek....
[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-10-07 17:55:11 ] |
Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2003-10-07 18:15:38 ten drugi to wskaznik ladowania akumulatora |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-07 18:53:55 Hmmm cisnieniue oleju ????
Najprosciej kup czujnik temp i cisnienia z poloneza. Taki trójnik. do tokarza niech dorobi na to tuleje pod gwint ze sruby z miski olejowej. i wkrecanie zamiast sruby !!! O kablach nie mówie bo to trzeba dobrac - a dlaczego polonez ?? bo ma te same czujniki co np zastawy itp wiec nie beda zbyt duze przekłamania 5 - 6 % |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-10-07 18:57:52 Piękna sprawa kolego |
Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-10-07 21:05:15 Piękne prezenty, ten z rysunkiem akumulatorka to jak bym już widział podobny w żuku, co do ciśnienia to polonez,zastava,fiat co s dobierzesz!! |
![]() Yakitaki autonogas Boat City | 2003-10-08 02:22:07
A ja śmiem twierdzić, że voltomierz. Amperomierz w stanie spoczynku sterczałby sobie wskazówką przez środek skali. K.Y. PS. W swoim ostatnim złomie miałem fajniejsze zegarki |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-10-08 11:05:35 Tak tak, to jest wskaźnik napięcia akumulatora. A tak przy okazji to ja mam zestaw wskaźników VDO (zegarek, napięcie, ciśnienie i temperatura oleju |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2003-10-14 20:21:03
Powiedz mi prosze po co ci czujnik temp do czujnika cis. oleju? Moim zdaniem czujnik cis oleju z poloneza(taki metalowy baczek) to trzeba wkrecic ale nie w mise tylko w miejsce orginalnego czujnika kont. oleju. i bedzie ok. (w misie olejowej cisnienia niema). |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-10-14 21:24:09
![]() ![]() w polonezie nie ma czujnika temperatury oleju, a napewno do tego nie sluzy ten trojnik (dla nie wtajemniczonych: pozwala on na zamontownie 2in1: czujnika cisnienia oleju i czujnika niedostateczne cinienia-kontrolki), sadze ze piszac to nie byles troche w temacie (kazdy sie moze pomylic), jezeli w taki sposob robiles silnik w kaszlu to az sie boje pomyslec jak "dziala", nie no ale na serio to napewno chodzi elegancko w koncu Barry ci pomagal |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-10-15 01:54:01 Dobra, skoro w Polonezie jest czujnik ciśnienia oleju to rozumiem że jest i wskaźnik, który z tego korzysta |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2003-10-18 09:42:37 nie wiem jaki ty masz wskaznik i czy czujnik bedzie pasowal ale prawdopodobne ze jest ze z polonezem sie zegraja .najlepiej idz z tym do jakiegos elektryka co sie tym zajmuje. czy wskazania bedziesz mial prawidlowe to mozesz latwo sprawdzic.najpierw wkrec manometr i zapisz jakie uzyskasz cisnienie a potem czujnik i porownaj wartosci. milej pracy zycze. |