MotoNews.pl

[K]Zawory ssące 43.5 Fiat DOHC.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Kupię komplet zaworów ssących 43.5mm do DOHC, nowe bądź używane bez uszkodzeń. W grę wchodzi jedynie oryginał Fiat/Lancia.

Pozdrawiam.

UP, nikt nic ?

mam całą głowicę na takich zaworach

To sprzedaj same zawory . Wiem, że masz, ale niestety nowego typu, jakbyś miał starego to już bym się dawno do ciebie odezwał, bo widzę ją już jakiś czas na allegro.

nie doceniasz mnie Panie starą tez mam na dużych zaworach

zawory 43.5 z pionowego i pochylonego dohc maja ten sam numer czesci, jeden pies czy z regaty beda czy z ritmo TC czy z cromy, tipo itp.

Wiem, sprawdzę jeszcze jak wyglądają Paradowskich, kupiłem jedną Freccię na wzór, ale ma inny kształt grzybka, a chciałbym mieć wszystko zrobione tak jak Croft poleca, a wtedy najlepiej robić z oryginalnych.

Cytat:
2013-07-30 16:21:20, bing17 pisze:
Wiem, sprawdzę jeszcze jak wyglądają Paradowskich, kupiłem jedną Freccię na wzór, ale ma inny kształt grzybka, a chciałbym mieć wszystko zrobione tak jak Croft poleca, a wtedy najlepiej robić z oryginalnych.

jak myślisz nad paradowskimi to zrób 44mm lub jeszcze odrobinę większe

Będą za duże, to nie będzie sportowy silnik, tylko lekko poprawiona seria

tez mialem nowe zawory freccia, faktycznie ksztalt grzybka byl mniej "sportowy", byly ciezsze niz te oryginalne wyjete z silnika, mozna podtoczyc poza tym dobre zawory.U Paradowskich robilem nowe zawory ssace i wydechowe do fiata 130, porzadna robota.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2013-07-30 19:20:29 ]

Zadzwońdo hurtowni REDO w Żorach ..powinni mieć . A jak nie to jest firma w Mikołowie co robi głowice i jak mi robili głowice do dohca na cacy to zapodali nowymi. A Firma sie Jurgal nazywa :]

Cytat:
2013-07-30 16:21:20, bing17 pisze:

nie czytaj za duzo Crofta
zawory niczym sie nie różnią czy ze straszego czy z nowszego

Ale to Freccia zrobiła inny zawór podług oryginalnego 41.8 (logo Fiat Lancia na trzonku) którego mam.
Jutro jadę do sklepu obejrzeć zawory firmy Osvat, ma ktoś jakieś doświadczenia z nimi ?

Up.

UP.

zamow sobie nowe u Paradowskich.

To w ostateczności Choć już mam narysowane, to na razie szukam oryginałów. Jak będę zamawiał to dam znać, może więcej osób będzie chętnych.

Do lekko usprawnianego silnika nie ma co kombinować.
Co do rodzaju zaworów to jest ich więcej niż nowe i stare. Natomiast jakbym miał rozwodzić się nad doborem zaworów, to bym dokonywał w go w zależności od konstrukcji i kształtu. Nie czy nowy czy stary

No nowy zawór jest znacznie korzystniejszy niż stary

Nie zawsze nowy zawór znaczy lepszy