MotoNews.pl

126p cieknie z gaźnika-wymieniłem uszczelki i dalej..POMOCY!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

mam mały problemik
wacha cieknie z mi z gaźnika i wychodzi na to ze kaszel pali 10l na 100km troszke paranoja jak na kaszlaka
-wymieniłem juz uszczelki w całym gazniku i nic niepomogło. ]
prosze o pomoc w tej kwestii

Cóż... Jeśli mówisz, że pali koło 10/100, to musiałby mieć duża dziure ten gaźnik oblookaj lepiej zbiornik i przewody paliwowe.

Pozdro

Polecam Ci oblookać króćce paliwowe w gaźniku i stan połączeń przewodów z gaźnikiem. Przygazuj go i sprawdź czy na wysokich obrotach nie zaczyna cieknąć w okolicach króćców. Pozatym gaźnik sam z siebie jest takim śmiesznym stworzeniem, że cieknie gdzie popadnie i kiedy tylko można. Najczęściej przy głowiczce od ssania, ale tymnie ma sensu sie martwić. Tak więc jeszcze raz polecam spojrzeć na przewody paliwowe w okolicach gaźnika!!

Witam!
Miałem podobny problem. Wymieniałem uszczelki 2 razy i dalej ciekło. Jak się okazało, paliwo wyciekało (tak jak pisze simon_pg) na króćcach paliwowych.

A nie masz pogiętego gaźnika? Nie jest on specjalnie sztywny i wskutek dokręcania wyraźnie się odkształca. Wyjmij go, złóż bez uszczelek i sprawdź pod światło czy nie ma szczelin. To samo się tyczy podstawy. Jak coś będzie nie tak, to pilniki w garść i jazda.

Co do spalania to moj na 3 litrach przejechal 22 km, nie mam pojecia co sie dzieje , bak, przewody nie ciekna, z gaznika sie nie leje, dysze sa nowe, zawor iglicowy z teflonem na koncu trzyma, jesli ktos ma jakas koncepcje co sie dzieje to prosze o pomoc !!!

jak przez wycieki z gaznika pali 10litrow to ciekawy masz gaznik z gaznika zawsze cos wycieknie przes uszczelki ale to jest norma a doradzal bym sprawdzic werzyki i bak

yabcok126 No to gratuluje w pełni ekonomicznego boba!! No chyba, że nie powiedziałeś nam czym naprawde śmigasz Może jeździsz wokskowym scott'em,jeśli byłby dobrze wyregulowany to może by tyle palił . A tak poważnie to aż nie chce mi sie wierzyć w takie chorendalne spalanie!! Oblookaj dyszę paliwa!! Może ktoś dla kawału wstawił 130??

Wiesz Simon_pg jesli bym jezdzil wojskowym scottem to przynajmniej bym mial z tego jakas satysfakcje, spalanie bylo by drugozedna sprawa ba gdybym moim bobem jezdzil na pelnej szpuli, katyn non stop to tez bym mial satysfakcje o wyszalalem sie bolid nie perpetum mobile musi palic ale qrwa ja takie spalanie osiagnolem glaskajac pedal gazu (doslownie). Dysze mam nowe paliwo 117, powietrze 190, rurka emulsyjna f74 i co ty na to?

moze zamiast 117 dali ci 125