MotoNews.pl

Cudo CARINA GTI ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czytam i czytam i nie wiem jednej sprawy
jaka jest różnica pomiędzy cariną Xli (ile ma koni i jaki czas 0-100) a cariną GTI (ilość koni i 0-100?????) czy coś takiego istnieje symbol GTI nadawany był chyba tylko niemieckim samochodom jeżeli się mylę to mnie poprawcie

przeczytałem historię już wiem

Od razu ci powiem ,że się mylisz. To są zupełnie inne auta.
XLI 2.0 ma około 130KM ,natomiast GTI od około 155 - 177 KM

GTI była to sportowa odmiana Cariny.

hmmmm a roznice czuc!!! eheh mailem przyjemniosc jechac obydwiema no i jest roznica tylko jak pzrekroczy sie 4000 obr/min - 4500obr/min wtedy tp jakby turob sie wlaczalo!!! wiem sam mam i nie chce ejj sprzedawac!! ale jest jeden malutki feler!!! pdowojne wchacz e z przodu- a to tylko w carinie GTI jest ten typ zawieszki i kosztuje to troche !!!! jeden wachacz w serwisie okolo 950zł ale podobno strarcza na 150ty km- 2000tyskm po Polsce, chociaz sa i inen sposoby- wal smialo do caarinusa on te autko tao zna na wylot!!! aj dopiero je poznaje(od 2 miesiecy w moich raczkach)

W arzuie pytan smialo na priv do mnie czy do Carinusa(mam anmdzieje ze nie zabije mnie za to ze pozwalam )0 ehheheh

ehh polowalem na taki furgon przez jakis czas... potem juz tylko na silnik np od celicy.. i nic! bardzo malo na rynku! u nas wogole nie sprzedawane.. jezdzic musi bardzo fajnie ja mam same mile wspomnienia co do mojej carinki

jaki Carina GTi ma model silnika?

chodzi mi o oznaczenie typu: 4efe

Carina GTi - hmmmmmmmmmmmm - zaje.........
Wczoraj widzialem jedna pod sklepem - chcialem zagadac z wlascicielem ale sie nie moglem na niego doczekac. Potem jak odszedlem to tylko widzialem z daleka ze jakas babka wsiadla.
Troche choruje na taka - tylko zeby nie ten brak kasy ......
A GLi i XLi to wersje wyposazenia.

A silniczek od cariny gti wyglada tak:
foto1
foto2
foto3

3G-SE o ile dobrze pamietam.... a na silniczku pisze YAMAHA

Cytat:
Carina GTi - hmmmmmmmmmmmm - zaje.........

powiem ci DEENO ze stalem sie przez przy[padek posiadaczem GTI ale nie zaluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! te dwie rurki po pobakch an oryginale masywny spojler noi fuull wypas jestem bardzo zadaowolony z tego autka- w Polsce chyba jest okolo kilkunastu sztuk tego modelu z tego co wiem- nie byal w ogole dostapna w sprzedazy ajk new- moja jest ze Szwajcarii i am dodoatkowy szyber elektryczny i wlacznik an spryskiwacze reflektorow- ale wiadaomo jest ioch brak bo autko ma 10 latek i ich nie am!!! ale posatram sie cos zadzialac w tym kierunku pozdrowka all!!!
a silnik 3S-GE zmodyfikowany 3S-FE moju ma 158KM

Potwierdzam wszystko co powiedzieli koledzy.Dodam ze nie jezdzilem autkiem ktore tak dobrze trzyma sie drogi jak carinka GTI.Zyzycie paliwa tez nie jest tragiczne a osiagi wystarczajace.Dodatkowo mala "odmiennosc" od zwyklej wersji carinki dodaje jej uroku.W mojej okolicy kraza jeszcze 3 takie carinki,kto jest chetny niech sie zglasza to zaklepie w razie checi sprzedazy przez wlasciciela.

A tak przy okazji to ja lubie skróty ktore cos oznaczaja - ale to zajeb.... żadkość.

bo na przyklad "GT" - to wymysl Porsche - Grand Turismo

mi od 2 misiecy najbardziej podoba sie skrot- GTI juz wielu amatorow odczulo ze ze mna nie ma zartow jedyneczka, dwojeczka, trojeczka no i na budziku 165km/h ehhehehe

Tak jako ciekawostkę to możecie zobaczyć starletkę z silnikiem takim jak w carinie e gti, ale ze sprężarką (3S-GTE)
ta maszyna muuusi chodzić
link

Raczej latac

i jak oni ten motorek tam upakowali oto jest pytanie
myślałem że to niemożliwe a jednak

Starletka ładna , musi też ładnie jeżdzić.

A tak wracając do Cariny GTi to europejskie chyba nie miały sprężarek. Czy mam rację?

niop!! starleto no no to dopiero musi zapierd... eee tzn. szybko jechac hmmm a co do turbinki to chyba nie mialy Carinki GTi turbinki na europe ale to dopiero musi szybko jechac, chocia zi tak bez turbinki msiag elegancko