MotoNews.pl
1 Nieprzyjemny zapach (27297/27)

Nieprzyjemny zapach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do tych którzy poddali samochód konserwacji - jak długo utrzymuje się zapach środka konserwującego w aucie? :-?

To raczej zależy indywidualnie od środka użytego do konserwacji.
Ja mam podwozie swieżo po konsewacji i środek był praktycznie niewyczuwalny nawet przy robieniu zabezpieczenia.Tak więc problem z nieprzyjemnym zapachem odpadł.
Ale w poprzednim aucie po dokonaniu zabezpieczenia Auto-Smarem smród(inaczej nie można tego nazwać) utrzymywal się blisko dwa tygodnie.

a ja myslalem,ze bedzie o nieprzyjemnym oddechu,a tutaj rada by była prosta

NIE DMUCHAC SOBIE POD NOS
lub ZAINWESTOWAC W MIĘTÓWKI

a tak to kupic choinke zapachowa za 4 zeta i cierpliwie czekac ,az przestanie walic

Powyższy smród zabija... pudełko proszku do prania wozone pod fotelem.
Non testes on animals.

Po fluidolu śmierdzi 1 miesiąc.W swojego poldka wlałem (w każdy otwór,drzwi,podłużnice,progi aż się wylewało) 3 litry rozcięczonego z nitrem fluidolu. Teraz jest zimno więc nie masz tak żle.Ja poldka zabezpieczałem w lato i jak samochód postał na słońcu to nie można było w nim usiedzieć bo waliło jak z chaty beduina.

sorki ze sie podepne pod temat ale jest podobny... jaki srodek bedzie najlepszy do konserwacji podlogi?? oczywiscie na zewnatrz

Do zewnętrznej konserwacji polecam Auto-smar.Jest dużo lepszy od Bitexu(nie tworzy stwardnialej,odpadającej skorupy),a kosztuje podobnie.Właśnie jestem na etapie konserwowania świeżo polakierowanego kombi,(zewn.właśnie A-S,w profile Fluidol ML),więc odnośnie smrodu przetestuję to własnym zmysłem powonienia...

albo BIT-GUM

Albo preparat do konserwacji dachów

a ja to kiedys tak niewinnie pierdnalem, ze z tego smrodu, ktory wydowbywal sie ladne pare sekund, musialem zatrzymac samochod i wysiasc w pospiechu. na szczescie smrod sie nie utrzymal, bo innaczej umarli by z ziemi powstali, gdybym zaparkowal przy cmentarzu. az sie boje pomyslec co by sie stalo, gdybym kolo cmentarza zostawil samochod! o jezu, o kurwa! zombie by powstali i szukali by mnie, otaczali z kazdej strony, pewnie wyznaczyli by nagrode za schwytanie mnie i na pewno, ktorys z nielicznych przyjaciol polaszczylby sie na nia. nie zrobilbym blacharki, a cala kase na to przeznaczylbym na kryjowki. niemoglbym pojsc do pracy, a tak bardzo ja lubie. ze stresu i strachu zapomnialbym o erekcji. wszystkie zycia przyjemnosci staly by sie odlegle jak pierwszy stosunek. od tego czasu nie pierdze w fotel, szybciej zabulgocza mi kichy, a pierdnac nie dam.

Cytat:
2003-10-09 20:48:31, pagan pisze:
a ja to kiedys tak niewinnie pierdnalem....

Fatalnie ja tak mam cały dzień

Sorka za OffTopic'owanie, ale musiałem się tą wiadomiością z kimś podzielić.

Cytat:
2003-10-09 20:54:50, Luz pisze:

Fatalnie ja tak mam cały dzień

Sorka za OffTopic'owanie, ale musiałem się tą wiadomiością z kimś podzielić.

cieszymy sie, ze podzieliles sie z nami. wiesz, my, tu w fso ak nie tylko zyjemy przelozeniami mostu i numerami seryjnymi w papierach (mam nadzieje), ale rowniez naszymi traumatycznymi przezyciami przez co, dokonujemy aktu integracji

Pagan - kolejna Twa wypowiedź wylądowała w mym: "archiwum Paganowych wypowiedzi"

Cytat:
2003-10-08 23:38:14, kaovietz pisze:
Do zewnętrznej konserwacji polecam Auto-smar.Jest dużo lepszy od Bitexu(nie tworzy stwardnialej,odpadającej skorupy),

Nowy bitex nie zastyga. Przez dwa lata dalej jest lepki i plastyczny