MotoNews.pl

NIEBIESKIE ŻARÓWKI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Widziałem ostatnio w sklepie niebieskie żarówki H7. Mam pytanie.
Czy stosowanie takich żarówek jest w pełni legalne, czy policja nasza kochana może się do mnie przyczepić?

Wszystko zalezy jak bardzo są niebieskie.
Zależy czy mają homologacje (napewno )
Lubią sie czepiać, mnie kiedyś wyciągali żarówki bo miałem blue vision philipsa i nie podobały im sie

Sluchaj ja do swojego zalozylem niebieskie ale postojowki no i po zakopie zrobilem wywiad u policji na ten temat.I co mi powiedzieli? Mianowiecie wszystko co emituje kolory pojazdow uprzywilejowanych jest zapronione a wiec niebieskie czerwone zolte etc.Jak to zobaczy policja to moze sie doczepic i wlepic mandacik.Tak wiec jest to generalnie zabronione no ale przepisy sa w koncu po to zeby je lamac

Sporo osob je stpsuje ale niewolno... moj kolega dostal za to mandat ze mial niebieskie postojowki!

Zalezy na jakiego policjanta trafisz...

Nie ważny jest kolor żarówki, ważne jest na jaki kolor świeci. Z przeważnie takie żarówki świecą na biało a taki kolor światła jest dopuszczalny. Sprawdzali mnie kiedyś gliniarze. Oglądali żarówkę bańka niebieska, ale po włączeniu świateł nie mieli zastrzeżeń, bo świeciła na biało. żarówka nie miała homologacji H4 90/100W, ale na to nie zwrócili uwagi.

Cytat:
VECTRA: Mianowiecie wszystko co emituje kolory pojazdow uprzywilejowanych jest zapronione a wiec niebieskie czerwone zolte etc

A zielony jest kolorem pojadó uprzywilejowanych bo takiem mam postoje?

Przychylam siędo zadania Pawła. Jeżdżę na żarówach H4blue już rok. Klosz jest niebieski ale świecą na biło.. nie miałem żadnych nieprzyjemności z tego tyułu

Właśnie chciałem sobie kupić Blue Vision Philipsa. Macie racje dużo zależy od gliniarza który ew. zatrzyma wóz na drodze.
Muszę się zastanowić

A spotkań z policją sobie i wam nie życzę