Furka vieviórka :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na stronie pojawiła sie zapowiadany artykuł o odbudowie Fiata 125 pickup vievióra....
link do artykułu tutaj - odbudowa 125p pickup

należą sie wielkie brawa za włożoną prace i pieniądze w ten model..
podobno niebawem ma zagoscić pod maską trochę mocniejsze 1500 a pozniej jakiś DOHC

PS mam nadzieje ze niebawem pojawi sie rowniez artykuł o elektrycznych szybach, desce od poloneza caro plus

GRATULACJE !! ZAJE..... FIACIOR

No ładnie zrobiony...pracy włożone w cholere gratulacje...też bym chciał kiedyś tak pięknie odnowić jakiegoś starocia

To auto jest piekne !!!!!!!!
i tylko tyle powiem - ps za malo chromu

no i w końcu coś ciekawego, ja też planuje cos takiego tylko z Fiata 125 Kombi, ale to na wiosne marazie pomykam Malaczem, ale gratulacje za zapał i koncowy efekt tak trzymać

Za ten wklad pracy poklony i wielkie brawa , cudenko

Piękny bandzior.
Brakuje mi słów
Blachówa zrobiona bardzo ładnie, jak na taką rzeźbę - szkoda tylko,że wyszło załamanie na górnym profilu prawych drzwi i błotnika - ale wiem na przykładzie swojego DFa ,jak wygląda pasowanie nawet nowych fabrycznie elementów

Szacunek i popieram - WARTO BYŁO!!

Chylę czoła. Po prostu piękny Oby więcej takich zapaleńców

CUDO!

zobrazuje moje zdanie jestem pełen podziwu.

no qurcze nie mam slow z takiego zdezelowanego autka takie cudenko powstał piekne piekne i jeszcze raz piekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vieviór na przyszly rok obowiazkow jestes na zlocie musze oblukac to auto na zywo

Tak a propo restaurowania to pamietacie malucha niemeickiego z dachem - na wzór combi robionego ????
Facet tuningował malca ....
Podobno malec jeździ - znajomy sie mnie pytal czy były takie maluchy bo widzial i kombinował długi czas czy były takie malce.
nie moge tylko znalesc www z tym maluchem !

Musze przyznac ,ze został tutaj odwalony kawał dobrej roboty Auto początkowo nie wyglądało okazale , za to teraz.... Nie mam pytań ... Brawa bo nic wiecej mi nie przychodzi do głowy,mnie czeka odbudowa klasyka '68 to juz mniej wiecej wiem jak to bedzie wyglądać ... Super furka! Pozdrawiam

jeden z niewielu kantow ktory robi na mnie wrazenie.gratulacje!!

super...gratulacje

Gratuluje ! Z brzydkiego kaczątka - piękny łabędź

Eeeeee tam, na żywo nie wygląda już tak dobrze , tylko duuużo lepiej . Zamiast plandeki klapa ze zintegrowaną tylną burtą lub plandeka ale naciagnieta na stalową konstrukcje, która wersja by nie byla to obowiazkowo otwierana hydro silownikammi sterowanymi z pilota . Sama plandeka jak juz jest taka to powinna miec chyba srebrne zaczepy zamiast zlotych ale ja tam sie nie znam .
Poza tym ten egzemplarz aż się prosi, mało tego - wręcz krzyczy o DOHC! Ale znając vievióra nieprędko to nastąpi
BTW - nikt już nie będzie mógł zrobić sobie takiego zdjęcia jak ja mam, w picku po blacharce przed malowaniem .

Kolejny pickup pojawi się jeszcze przed wakacjami, mam nadzieje ze niedlugo juz bedzie u mnie i jak skończe prace dyplomową to będę mógł zacząć przy nim coś robić . Teraz tylko trzeba wymyślić inny styl, bo tak rzadko spotykany model nie może być podobny do innego . Cieszę się że omawiany egzemplarz jest tak blisko mnie i będę mógł go dość często widywać, może założymy klub picków, albo pododdział "F&F - Pickup Division"

Najlepszy kant jakiego w zyciu widzialem! padziwiam za zapal nie wiem czy gdybym mial zlom w takim stanie jak na poczatku czy bym mial wogole ochote..wieciej takich ludzi co tak dobrze robia autom!
czytalem ze w planach sa czarne szyby, po pierwsze nie wiem czy to sie ma ok do przepisow, przyciemnianie przednich bocznych (i jedynych bocznych szyb), a po drugie to wszstko popsuje, z wyszukanego stylingu zejdzie do poziomu zwyklego bambrejewa..
subiektywna opinia..sorry..

mnie osobiscie podobało mocne 1500 ( wiem wiem znow sie powtarzam ), ale po prostu rajcuje mnie seryjny silnik 2 wielkie gazniki, mocny wałek itp.
Nie dosc ze fajnie sie to kręci....seryjny dzwiek wycia..i wkrecania sie jak wiertarka
a jak otworzysz maske to podobnie jak w Szczurowej ludzie reagowali na silnik kanta jednego kolesia pokazujac na gazniki i pytajac czy to turbo...

fajna sprawa