Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2013-12-09 19:50:20 Po wyjeciu potwierdza zamkiem?
Klucz który chcesz zakodować -którym wykonujesz procedure odpala auto? Wylacznik drzwi działa, lampka podsufitowa? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2013-12-09 19:53:09 ] |
dizell Warszawa | 2013-12-09 21:36:09 Właśnie po wyjęciu nie potwierdza zamkiem.
Wyłącznik drzwiowy i lampka podsufitowa działa. Klucz nie odpala auta bo jeszcze nie dociąłem grota ani nie wkodowałem immo. |
Kwiryn Toyota Corolla E11 ( ... Bialystok | 2013-12-09 21:50:26 Mam podobnie jak ty dizell (inny wątek), tylko, że w moim przypadku klucz jest już nacięty i immo zakodowane, a pilot tą procedurą co próbowałeś i kilkoma innymi dalej nie bangla. |
dizell Warszawa | 2013-12-09 21:54:08
Mam nadzieję że Bigelektron coś poradzi... |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2013-12-09 22:46:55
Ale procedurę wykonujesz tym zakodowanym kluczem? A switch obecności klucza w stacyjce działa?Jak wlozysz klucz to dioda immo gasnie czy dopiero po przekręceniu? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2013-12-09 22:53:51 ] |
dizell Warszawa | 2013-12-10 04:31:17 Procedurę wykonuję tym zakodowanym kluczem, switch obecności klucza działa, po włożeniu klucza dioda immo gaśnie. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2013-12-11 23:18:27
No to musi zadzialac rob to szybciej i zamiast walic drzwiami naciskaj wyłącznik drzwiowy reka ,a dopiero ostatni raz zamknij aby mieć wolne rece.Masz tam jakiś alarm lub odcięcie zapłonu które wydluza cala operacje? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
dizell Warszawa | 2013-12-12 15:24:54 Nie mam dodatkowego odcięcia alarmu też nie. Ale są pozostałości po alarmie np niepodłączone czujniki ruchu przy szybie oraz miejsce po diodzie led. Wygląda jakby ktoś go kiedyś usunał ![]() |
dizell Warszawa | 2013-12-12 18:37:35
Udało się ![]() Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam. |
lolekdrugi Bielsko | 2019-03-09 18:04:38 Cześć
pozwolę sobie tutaj zadać pytanie. Próbuję zakodować transponder do E12 po lifcie ale niestety bezskutecznie. Mam używany kluczyk i centralny zamek udało się od reki. Natomiast w przypadku immo nie udaje mi się ta sztuczka. Widziałem, że po wykonaniu procedury 5 razy klucz i 6 razy drzwi oraz wyjęciu mastera, dioda "security" powinna się zaświecić, niestety u mnie mruga. Przypuszczam, że przez to nie wchodzi w tryb programowania ale mogę się mylić. Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak? Krańcówki są sprawne, licznik pokazuje gdy drzwi są otwarte. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2019-03-09 18:54:26 Masz niewłaściwy klucz lub trzeba to zrobić testerem .Procedura ręczna nie działa we wszystkich modelach podobnie jak nie we wszystkich można to zrobić testerem.
----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
lolekdrugi Bielsko | 2019-03-09 23:49:46 Klucz który zakupiłem ma identyczne oznaczenia jak klucz master który posiadam zatem raczej nie powinien być problemem.
Co do testera, czy ASO takowy posiada, ewentualnie gdzie się w takowy zaopatrzyć/jak szukać? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2019-03-10 17:43:55
Te oznaczenia na kluczu o niczym nie swiadcza i nieda sie ich powiazac z modelem. Jezeli sprzedajacy niema pojecia z jakiego auta klucz pochodzi to po nr nie dojdziesz w ASO tez nie dojda. Co do testera to myslisz ze w Aso mogliby nie miec?? ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
lolekdrugi Bielsko | 2019-03-10 22:23:55 Klucz był również takiego samochodu a przynajmniej tak miało być gdyż tak szukałem.
Dodatkowo sam transponder w środku wygląda tak samo (ok nie odczytywałem oznaczeń układów smd no ale jednak). Co do testera to teraz już rozumiem, czyli chodzi o interfejs diagnostyczny - ok ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2019-03-11 09:23:19
Transponder to taki maly trapezoidalny element koloru czarnego umocowany we wspólnej obudowie z czescia radiowa która obsluguje zamek centralny.O ile wiekszosc radiowek można zakodować w roznych modelach aby otwieraly zamykaly,o tyle z transponderem jest gorzej bo nawet w obrembie jednego modelu przed i poliftowe się roznia i nie zakodujesz immo. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
sp8ufw Osiek Nad Wisłą | 2021-03-09 15:23:10 Witam!
Posiadam do mojej Corolli 1,4 VVT-i 2004 tylko szary kluczyk. Czy w takiej sytuacji jest możliwość zaprogramowania kluczyka zakupionego na Aliexpress "2 przyciski 4C Chip kluczyk do samochodu pasuje do Toyota Corolla 2001-2007 304MHZ" Czy ktoś kupował i programował taki kluczyk od Chińczyków? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2021-03-21 16:07:52
Majac szary klucz to tylko mozesz poszukac kluczykarza ktory skopiuje immo w tym kluczu i wrzuci w chinola.bedziasz wtedy mial dwa klucze blizniacze za pomoca ktorych odpalisz ale nie wejdziesz w procedure kodowania i kasacji kluczy ale bedzie najtaniej zakladajac ze wogole chinol sie da zakodowac . Mozna tez sprowadzic immo do stanu nowego i wtedy zakodowac na nowo klucze ktore masz a ten z przyciskami jako master.Ale tu raczej napewno to nie wyjdzie z chinolem tylko z np oryginalnym uzywanym.Transponder i raduowka do zamka znajduje sie w tej czesci ktora mozna przekladac w kluczu z przyciskami. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |