MotoNews.pl

[s] Piaskarka 38L Mobilny zestaw do piaskowania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Sprzedam sprzęt jak w temacie , niestety mój kompresor nie jest dość wydajny , testowałem urządzenie jak je kupiłem ok 3 lat temu i od tamtej pory jest tylko przestawiane z miejsca w miejsce.

Obecne ceny na allegro takiego zestawu to 460zł , oddam za 390zł

Gratis dodam 25kg sody do sodowania (soda blasting) warta ok 50zł

Dla zainteresowanych podam link do aukcji allegro.

Opis z aukcji takiej samej piaskarki:
Nasza piaskarka jest urządzeniem mobilnym, służącym do czyszczenia metalu, muru, odnawianych części samochodu, lub motoru. Piaskarkę należy podłączyć pod kompresor co pozwala na szybkie i efektywne czyszczenie powierzchni. Piaskarka wyposażona jest w kółka jezdne i wygodne rączki ułatwiające jej przemieszczanie. Dodatkowo w skład zestawu wchodzi maska ochronna. Piaskarka wyposażona jest w filtr w odwadniaczem powietrza co zapobiega wilgotnieniu piasku i zapychaniu się elementów układu piaskarki. Manometr pozwala na kontrolowanie ciśnienia w zbiorniku i bezpieczeństwa pracy. Zestaw zawiera wszystkie potrzebne rzeczy do paiskowania (oprócz piasku). Piaskarka nowa - po wyczerpaniu zapasów wysyłamy piaskarkę innej firym - parametry takie same.

Dane techniczne:

Pojemnik 38L

Wymiary: 770x420x380mm

Zapotrzebowanie na powietrze 400-700l/min

Gumowe koła

Wąż do piaskowania

Ciśnienie robocze 4,3 i 7,5 bara

Dysze 2; 2,5; 3; 3,5mm

Waga 20 kg,

Skład zestawu;

Piaskarka 38L

Dysze ceramiczne: 4szt.

Lejek do napełniania zbiornika

Taśma teflonowa

Odstojnik wody

Manometr

Jaki kompresor musi do tego byc żeby szło tym coś wypiaskowac? nie czekając aż nabije ciśnienie?

"Zapotrzebowanie na powietrze 400-700l/min "

ja mam mały jednotłokowy i nie dawał rady, myśle że sprawny dwu lub trzy cylindrowy spokojnie sobie poradzi.

bez 1m3/min nie ma co podchodzić przy dyszy 3mm, a 3mm to nic.

[ wiadomość edytowana przez: Julo dnia 2014-02-06 15:30:23 ]

Niestety ale prawda. Zbudowałem ostatnio coś podobnego, spiąłem 2 kompresory- 2 tłokowy i 1 tłokowy więc butle 2x 50l wydajność szacunkowa powiedzmy 500l/min dysza 3mm i niestety ale była to męczrnia a nie piaskowanie. Co 2 minuty przerwa na nabicie baniaków.

350zł

zawadza mi w garażu.