MotoNews.pl

V-max malucha

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlaśnie dzisiaj na innym forum była mała sprzeczka na temat ile poleci seryjny maluch ewentualnie z wyjętym fkładem filtra powietrza

Ile maluchów tyle odpowiedzi

Mój jedzie prawie 130 (a z górki to i poza skalę). [kompletna seria]

Te 130 to oczywiście na liczniku - bo ile to jest w rzeczywistości to nie mam pojęcia.

[ wiadomość edytowana przez: Slinger dnia 2003-10-11 18:31:49 ]

no to nieżle moj przzy najwiekszych staraniach na prostej poszedl120 i troszke natomiast z górki to 135 bo dalej sie balem ze mi koła urwie
pzdr. Tomek

Mój jak był seryjny to w cztery osoby + bagaże szedł na prostej 115

moj na prostej 125,z gory zamyka budzik

ok dzięki chłopaki za odpowiedzi z waszych osiągnięć wynika że prawie każdy maluch osiąga ponad 100 km/h czyli miałem racje dzięki jeszcze raz jak sie jeszcze coś komuś przypomni to piszcie

123, prosta, zaladowany na full, full seria..

Temat v-max w maluchu to niebezpieczny grunt. Jest mase teorii na ten temat. Ja bym wzial malucha na słone jezioro, zatankował pół szklanki benzyny, posadział nagiego kierowce bez sniadania, pozpuszcał wszyskie płyny ile się da, wywalił wszysko z bagaznika, zdjał pasek klinowy i filtr powietrza i zalał V-racing99+ i ukrócił wszyskie spekulacje...ale jakoś mi sie nie chce.

zamknął licznik z góry co to za frajda

Cytat:
2003-10-11 19:59:45, dooh pisze:
Temat v-max w maluchu to niebezpieczny grunt. Jest mase teorii na ten temat. Ja bym wzial malucha na słone jezioro, zatankował pół szklanki benzyny, posadział nagiego kierowce bez sniadania, pozpuszcał wszyskie płyny ile się da, wywalił wszysko z bagaznika, zdjał pasek klinowy i filtr powietrza i zalał V-racing99+ i ukrócił wszyskie spekulacje...ale jakoś mi sie nie chce.

no nie, bez sniadania nie da rady

Lepiej zamknąć raz a porządnie jadąc z górki niż przez cale życie żalować że sie nigdy nie zamknęło licznika w swoim pierwszym ukochanym autku

Ja moim jakieś 125 na prostej drodze ale coś mi sie zdaje że to jeszcze niebył maks dalej go niedusiłem troche mi było szkoda, a co do tego czy malce idą 100 to niemam żadnych wątpliwości, znam ludzi którzy tak myslą. Szczęki im opadły jak jechały ze mną.Oczywiscie sa też takie które nieosiągną 100 ale to już zależy od właściciela!!

jak pomykałem z kolega maluszkiem na spot FSOAK to osiagnelismy nim 135km/h miał minimalne przeróbeczki, te łatwiejsze do wykonania z przeróbek pana Szczecinskiego

jak go kupiłem to 130 km/h moi wyciągał teraz z bidą 120km/h ale za 10 tałzenów sie kroji kapa

HEHE ja sfoim jechałem 130km/h w dwie osoby ...poszedłby wiecej ale zobaczyłem zadiowuz i spaliłem cegłe......porzyczyłem mojego boba bratu i ponoć zamknoł licznik...co przypłacił urwaną szpilką gaznika....hehe dziś zrobiłem malucha MOCHA(no i moge powiedziec z czystym sumieniem ze jego bob ZAMYKA LICZNIK....heheh...pewnie mnie zabije jak sie dowie że nim jezdziłem....heheheh) POZDRO dla wszystkich szybkich i wsciekłych......hehe(moch nie buj żaby nie jezdziłem twoja fura..........)

Mój to spokojnie w trasie 120 pomyka (chwilami) standard to 110, ale z górki jakoś nie mam odwagi go cisnąć bo zawsze odkręcają mi sie śróbki od tłumika. Ale budzik by chyba zamknął. No i jeszcze jedna sprawa!! Zawsze po sytym śniadaniu, ubrany no i przynajmiej z litrem paliwka na pokładzie. Soli pod kołami nie czuć, tak więc do bicia rekordów prędkości mi daleko.

No nam wtedy odkrecił sie "tłumok" maluszek fajnie plumkał... plum... plum... plum... plum... ale jakby nie patrzył 135km/h na liczniku bylo w 3 osoby . pamietam gdzies na forum było zdjecie zamknietego licznika w maluszku

Jechalem z dwoma kolegami na A4 ( Katowice - Wroclaw ) i braklo nam 2 kreski zeby zamknac licznik. Droga byla prosta ( bez wzniesien ). Bolid prawie seria, mam tylko tlumik zmieniony na Michael'a.

niezłe macie maluchy, jak na prostej drodze z obciążeniem, jadąc na nadbiegu (IV) dokręcacie się do obrotów o 1000-1500 większych od obrotów mocy maksymalnej

Cytat:
2003-10-12 14:39:16, schwepes pisze:
niezłe macie maluchy, jak na prostej drodze z obciążeniem, jadąc na nadbiegu (IV) dokręcacie się do obrotów o 1000-1500 większych od obrotów mocy maksymalnej

to są też przekłamania licznika ponieważ mogą sięgać 10-15% dokładności pomiaru powyżej 100km