Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Krucek Szczecin | 2014-10-14 08:52:43 Tylko pytanie czy ta jakoś jest za odpowiednią cenę, bo jeśli jest zbyt wygórowana to ja bym się zastanowił. |
![]() Historyk1985 Nysa 522 T Opole | 2015-12-14 22:02:20 oryginalnie w Nysach były chyba amortyzatory firmy Krosno.
Firmę Statim odradził mi pewien "nysiarz" na innym forum... Podobno pasują zamiast tych przednich Nyskowych - tylne od Mercedesa W123 "beczki". Muszę pogadać ze znajomymi "mercedesiarzami" czy kto nie ma jakiegoś na wzór - luzem. sprawa jest do sprawdzenia - jeśli coś spasuje, to o tym napiszę jaki typ pasuje do Nysy, a jak nie - to zawsze mogę kupić te Statim... Podobnie jest okazuje się z oponami. Oryginalnych "Stomili" do Nysy nie robią. Nie robią opon o oznakowaniu: "6,50 R16", a przynajmniej ciężko je dostać, ale okazuje się, że firma "Bridgestone" produkuje (albo przynajmniej produkowała) takie same opony, ale oznaczone według innej "nomenklatury" - takiej, jak według schematu opon najczęściej stosowanego we współczesnych osobówkach... a wyglądały chyba identycznie jak moje "oryginalne" Stomil z 1985 roku, na jakich stoi obecnie moja Nyska... |