[znikający licznik, święcąca się lapka rezerwy]

  
Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Zauważyłem ostatnio taki fakt, który kiedyś nie występował:
Po włączeniu zapłonu wszystkie lampki i licznik zapalają się i później gasną, co jest normalnym zjawiskiem, ale kiedy przekręcę dalej i uruchamiam rozrusznik na moment znika mi licznik i zapala się lampka rezerwy( jest połowa baku). Po chwili wraca wszystko do normalności i jest licznik i rezerwa nie świeci.
Jaka jest tego przyczyna i czy to jest groźne i trzeba to jakoś szybko naprawić?

[ wiadomość edytowana przez: ahu dnia 2015-01-15 15:54:08 ]
  
 
proszę, sprecyzuj w temacie o co chodzi
  
 
jak dla mnie to normalne ze wszystko gaśnie. rozrusznik przeciez potrzebuje masę prądu. radio się wyłącza itd...

-----------------
był escort mk6 1.6 16V ghia
był escort mk5 xr3i 1.8 RQB
był escort mk7 RS 2000 black&white
był Focus c-max 2.0 tdci
był escort mk7 electric orange
był Focus ST 2.5 T
obecnie Mondeo mk5 2.0 ecoboost
obecnie Escort Cabrio mk5 xr3i RQB
  
 
ok
tylko, że w tym samym momencie zapala się lampka rezerwy, która kiedyś się nie świeciła
  
 
To chyba normalne. Teraz ci moze zaczęło działać tak jak powinno. ?

1. Daj zapłon i poczekaj chwile. Rezerwa gaśnie ?
2. Moze po prostu za szybko odpalasz auto.
Moja kontrolka spryskow i paliwa gaśnie po niecalych 10 Sek.
Jesli nie odczekam tych sekund po wejściu na zapłon i odpale auto kontrolki te dwie gasną mi i tak po czasie ok. 10 sekund od momentu wejścia w zapłon. Kumasz ?



[ wiadomość edytowana przez: kiciek dnia 2015-01-15 20:47:53 ]
  
 
witam
chyba jest przyczyna, bo przy podłączonym i wyłączonym radio nic nie znika i jest ok, jak jest włączone radio lub wyjęte całkowicie jak było przez jakiś czas, paląca lampka powraca, pewnie jest przyczyna w podłączeniu radia
  
 
Jakie masz audio w aucie ?
  
 
Blaupunkt ESSEN CR31