Kultowe wozy policyjne - nowa kolekcja De Agostini - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kolejna aktualizacja KWP

Numer 39 - Chrysler Airflow - 13.07.2016

Numer 40 - Jeep Willys Rural Policia Militar - 27.07.2016

[ wiadomość edytowana przez: Skuderia dnia 2016-06-03 19:34:55 ]

Osz ty w pieruny! D:
"Prenumerata kolekcji została już zakończona. "
Jeszcze 6 numerów muszą zapowiedzieć, a już nie można prenumerat składać. : ( A było taniej zamawiać w ten sposób.

-----------------
( ͡° ͜ʖ ͡°)

41. Buick Special
42. RAF 22038
43. Tatra 603
Kolekcja planowana jest na 46 numerów więc jeszcze są 3 niewiadome.
W Rosji w numerze 29 ukazał się VAZ 2107 policji ukraińskiej, u nas brak. Ale Willys policji brazylijskiej z 60 numeru będzie u nas w 40 numerze, ciekaw jestem czy oni prowadzą jakieś statystyki odnośnie sprzedaży numerów. Coś mi się wydaje, że taka Łada miałaby większy wynik sprzedaży niż np. Ford. Ale to tylko moje zdanie...

-----------------
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Numer 39 - Chrysler Airflow C9 Sedan '36 - Policja San Francisco, USA

Dostałem wreszcie 2 Fordy Transity zamówione w kiosku dawno temu. No i taka ciekawa gafa..

Model ma barwy brytyjskiej policji, kierownicę do ruchu lewostronnego, itd...

...a na okładce napisano "jak byk": "POLICJA FRANCJI"

Jak ja lubię takie "rodzynki"

@up: Na pierwszej stronie jest z kolei napisane, że Transit miał silnik o pojemności ok 1200 m sześciennych... Sporo
Ogólnie te gazetki nie nadają się nawet do wiadomej czynności, bo papier jakiś taki śliski

Numer 44 - Dodge Coronet - w sprzedazy od 21.09.2016

Numer 45 - Ford Galaxie 500 - w sprzedazy od 05.10.2016

Próbował ktoś potwierdzić lub obalić mit Tatry w policji? W tym malowaniu znalazłem Skodę, Moskwicza, Wołgę i Robura. Tatry natomiast jedynie w nowszym biało-pomarańczowym malowaniu.
To już nadchodzący RAF wydaje mi się bardziej kultowy, bo powstał w dwóch sztukach, znany i sfotografowany prototyp który będzie "gwiazdą" modelu, i był jeszcze jeden z blachą zamiast szyb z tyłu i po bokach (dostawczak w barwach policyjnych).

-----------------
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Numer 41 - Buick Special Series 41 '36 - Policja Kalifornii, USA

Ostatnia juz aktualizacja kolekcji KWP

Numer 46 (ostatni) - Peugeot 404 - Brytyjska Policja RPA - w sprzedazy od 19.10.2016

[ wiadomość edytowana przez: Skuderia dnia 2016-08-30 21:21:48 ]

Długo i cierpliwie czekałem na Ładę siódemkę w barwach ukraińskiej policji i się nie doczekałem, w ZKAP zresztą zwykłej siódemki też nie dali, trudno, czekam na aktualizację sklepu i biere 4 modele i wtedy maluch zostaje. : P

-----------------
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Numer 44 - Dodge Coronet '72 - Policja Los Angeles, USA

Numer 45 - Ford Galaxie 500 '66 - Policja Westwood, Massachusetts, USA

Widzę Skuderia, że sporo modeli kupiłeś, mógłbyś może wrzucić zdjęcie amerykańskich wozów razem obok siebie?

-----------------
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z radiowozow zbieralem tylko amerykanskie, obiecuje ze jak znajde chwile zrobie fotke i wrzuce.

[ wiadomość edytowana przez: Skuderia dnia 2016-10-11 16:09:46 ]