Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kelebrionn Głowno | 2015-03-03 07:43:53
Palcem sprawdzalem czy sie ruszal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec cos musi byc na rzeczy ze kable sie gdzies poprzecierały bo czujnik cisnienia turbiny tez nie działał bo na masie nie bylo przejscia do ecu i dolozylem drugi kabel od wtyczki czujnika do ecu i jest git ![]() A powiedz mi czy nie lepiej bedzie poprowadzic 6 nowych kabelkow od wtyczki egr do Ecu niz to wszystko rozbierac bo Rav4 i troche dlubania tam jest?? W ogóle dzieki za porady ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-03-03 12:02:23
----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kelebrionn Głowno | 2015-03-03 15:24:48
Juz wyciagnałem wiązke z sciany grodziowej i ciągnąłem te kable pojedynczo i zaden mi nie wyszedł, ez nie widzialem zadnego przeciecia peszla pod akumulatorem tam gdzie z silnika przechodzi do sciany, wszystko wylada na OK wiec malo prawdopodbone mi sie wydaje zeby ktrorys z tych 6 przewodow sam przelamał zwlaszcza nie jest po wypadku, ale jutro pociagne e przewody od egr do ecu i pojezdze to zobaczymy. A jak nie bedzie to co?? ECU?? bo jak cos to mam drugi zestaw odpalenia i moge podmienic |
kelebrionn Głowno | 2015-03-03 18:45:10 wlasnie znalazlem wiazke od anglika do d4d i po rozłozeniu jej na czesci pierwsze cos mi nie pasuje, jak wczesniej w rav4 mierzylem obejscia miernikiem to przy wtyczce egr sa 2 czarne z czerwonym paskiem i przy wtyczce ECU sa dwa takie same kable i jest miedzy nimi obejscie a jak rozwalilem wiazke Angielska to te dwa czarne z czerwonym od ECU nie ida do EGR tylko jeden do regulatora cisnienia turbo a drugi do do sterownika wtryskow, a te dwa o EGR idą do splotu jakis innych 10 kabli czarnych z czerwonym paskiem i od tego spoltu wychodzi jeden i idzie do puszki bezpiecznikow. Czyli jakim cudem mialem obejscie miedzy kablami egr a masami ktore ida prosta z ECU do regulatora turbo i seterownika wtryskiwaczy jak one sie nie łączą miedzy sobą;/;/ no chyba ze tak musi byc bo ja juz nie kumam |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-03-04 16:28:33
![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kelebrionn Głowno | 2015-03-04 19:11:51
Wiązki są akurat takie same tylko odwrócone bo juz przerobilem pare Anglików w Ravce to wiem ![]() ![]() ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-03-07 13:15:57
----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kelebrionn Głowno | 2015-03-07 18:54:50
OK a powiedz gdzie mam mierzyc jak tam jest 6 kabli 2 czarne z czerwonymi paskami to wiem ze masy a 4 to niebieskie z bialym,zoltym,bordowym i jakims jeszcze paskiem to sa plusowe??? i mam mierzyc czy miedzy tymi wszystkymi kablami jest 12v?? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-03-07 19:11:31
kelebrionn Głowno | 2015-03-11 16:22:20
Zrobilem tak jak mowisz i wyginalem iciagnalem wiazke w przejsciu z silnika na kielich i nic miernik wskazywal 11,45V caly czas. mierzylem w ten sposob 4 kable ktore byly masowe w sosunku do plusa na aku a pozostale dwa srodkowe czarne z czerwonym paskiem to sa plusy w stosunku do masy na aku i one sie łacze w splocie i ida do puszki bezpiecznikow bo tam pewnie idzie z puszki 12v. nie wiem co teraz?/ komp??? bo mam zestaw odpalenia i moge podmienic?? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-03-11 20:56:42
kelebrionn Głowno | 2015-03-12 10:21:27
tak masy wyczyszczone zreszta to francuz nawet grama rdzy i wszystko wygladalo ladnie, i juz nie wiem co robic;/;/ |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-03-14 21:36:09
Cudow niema cos przeoczyles zastanow się co uznales ze wygląda dobrze i sprawdziles po lebkach i od tego zacznij. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kelebrionn Głowno | 2015-03-14 23:20:54
A sterownik??? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-03-15 16:06:37
Niewiem co bys z nim musial zrobić żeby go tak uszkodzić , ale oczywiście zawsze jest taka możliwość.Mowiles ze masz taki na podmianke to podmien. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kelebrionn Głowno | 2015-03-15 16:26:53
Ja nic ale we Francji żabojady na pewno go wyjmowali bo nie ma blokady blaszanej na wtyczki, wiec po coś go wyjmowali pytanie tylko po co ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: kelebrionn dnia 2015-03-15 16:29:21 ] |
kelebrionn Głowno | 2015-04-01 21:36:32
Auto naprawione ![]() ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-04-02 12:40:24
To grubo musieli pozwierac zeby sterownik zalatwic w Toyocie.Na przyszlosc wystarczy wymienic komp silnika i puscic synchronizacje na 30 minut. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |