| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bonzo Espero 1,8 CD Katowice | 2003-10-14 16:21:10 ja juz tez na powaznie mysle o zimowkach. sniegu jeszcze nie ma ale temperatura jest niska i przyczepnosc juz nie taka jak powinna byc. |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2003-10-14 18:32:26 Ja też się dzisiaj zdziwiłem schodze na dół i szok auto całe zaszronione a skrobaczki nie ma,musiałem się nieźle namęczyć!
Panowie czy macie jakis sprawdzony sposób na przymarzajace uszczelki do drzwi i zamarzajace szyby bo zeszlej zimy mialem z tym wielki problem. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-10-14 18:50:31 Szyby szorować skrobaczką plastikową albo tzw. skrobaczką w sprayu...
Preparat ten rozprowadzasz na szybie i za klika sekund szron spływa z szyby - można go usunąć szczotką. Jest tylko jedna wada - preparat ten + spływajacy lód i szron skutecznie "ufajdala" samachód. Co do uszczelek to też są preparaty powodujace nie zamarzanie uszczelek - ale niektóre z nich destrukcyjnie dziłają na ich gumę |
czedu Espero 1,8 CD Pyskowice | 2003-10-14 19:57:10 Uszczelki przed zimą przesmaruj wazeliną techniczną.
Pozdr Czedu |
piotr-ek | 2003-10-14 20:11:35 Nie polecam wazeliny. Upier... sobie tylko ubranie przy każdym wsiadaniu. Ja w grudniu ub.roku zastosowałem coś takiego, co się USZCZELKA zowie (z jakiegoś syfmarketu) i przez całą zimę miałem spokój. |