Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() morphio ŁADZIARZ ![]() VAZ 2107 148kM Opole | 2015-09-01 12:09:53 super ![]() daj więcej fot jak Samara wygląda ![]() |
![]() morphio ŁADZIARZ ![]() VAZ 2107 148kM Opole | 2015-09-02 10:16:16 a gdzie i za ile kupiłeś elastyczne podkładki pod gaźniki ?
|
![]() kowal00 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Warszawa | 2015-09-02 12:15:57
Gaźniki, razem z całum osprzętem, kupiłem od 3zera, który te gaźniki szykował do swojego VFTSa. A że zmienił koncepcję na słuszniejszą, czyli webery, solexy poszły w odstawkę i trafiły w końcu do samary. Zgaduję tylko, ale podejrzewam, że źródło jest proste - ebay.co.uk ![]() |
![]() emde SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() VAZ LADA 2107 '87 Łomża (Mazowsze) | 2015-09-02 20:30:40 Fajnie Kowal, że wróciłeś do prac nad Samarą. Będę trzymał kciuki za postęp w pracach. |
![]() kowal00 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Warszawa | 2015-09-12 12:14:46 Obiecałem więcej zdjęć, więc wczoraj kilka zrobiłem.
Sztywniejsze poduszki z Moskwy - nawet jak nie będą sztywniejsze, to niebieski lakier na pewno dodaje kilka koni ![]() Poduszka skrzyni przód: ![]() Motor przód (fotka od dołu) ![]() Skrzynia tył - ta najbardziej odbiega od oryginału - standardowa ma gumę w ogóle w innej płaszczyźnie - prostopadle do osi auta: ![]() ![]() Tu dobrze widać czemu mi się trójnik z czujnikiem ciśnienia oleju nie zmieści. ![]() Motor - brakuje dolotu zakończonego stożkiem - jeszcze go nie zamontowałem po tym jak cały airbox ostatnio demontowałem. ![]() Widać dolot swieżewo wozduha do stożka w miejscu zwolnionym przez akumulator: ![]() I zaciąg w zderzaku: ![]() Prawdopodobnie to rozwiązanie nie okaże się ostatecznym - dobrzy ludzie twierdzą, że praktyka pokazuje, że ten cienki airbox z citroena nie wpływa zbyt pozytywnie osiągi. Tak że możliwe, że skończy się to zrobieniem ,,półki", która oddzieli gaźniki od kolektora wydechowego, na gaźniki pójdą filtry (cienkie, bo wiele miejsca nie ma, ale występują takie w przyrodzie) i zaciąg zimnego powietrza na masce. Ale to jeszcze chwila. |