. Dzisiaj podjąłem się założeniem tematu mojej łady. 2107 Kupiłem dokładnie 29 czerwca, jako świeży kierowca ruszyłem w nieznane po rosyjską maszynę, przebyłem 80 km i znalazłem. Bez dłuższego zastanowienia kupiłem Ladę z 88r 1.3 LPG, z 2k, wracając do domu zauważyłem ,że łada strasznie wyje i wibruje ale myślałem ze to normalka w tych samochodach,
. Blacharka jest w miarę dobrym stanie, czego nie mogę powiedzieć o silniku. Palił więcej oleju niż benzyny i gazu razem wzięte
Ale przejeździłem ją prawie 5 miesięcy bez większych problemów. W tym czasie zostało wymienione
-klocki-tarcze, bębny-szczęki
-amortyzatory tył bilstein b6,
-drążki reakcyjne
-amortyzatory przód maxgear
-sprężyny czerwone z forum
-łożyska pół osi
Gdy przyjechałem po ładę stała w tym samym miejscu, oczywiście fiata nie było
Od razu zabrałem się za hamulce bo była tragedia
Po przejrzeniu auta od spodu znalazłem winowajce tego wycia i wibrowania podczas jazdy
Nie pytajcie co sie stało bo sam nie wiem, sprawka poprzedniego właściciela. Cały most był przesunięty i krzyżak szlifował się o budę...
Pewnego lipcowego dnia siedziałem na rybach z kolegą, nagle jakiś gościu w garniaku wchodzi na pomost i się pyta kogo jest ten czerwony fiat, z góry go poprawiłem, że to łada
Poprosił mnie abym przestawił ,,fiata" i czy by mógł zrobić zdjęcia. Okazało się że w ośrodku było wesele, w zamian otrzymaliśmy fajną nagrodę i zostaliśmy na weselu
Po wycieczce do Gdyni i powrotu do domu Łada nie wytrzymała, w czasie drogi wciągnęła cały olej ;/
Czekał mnie swap
Szybka decyzja zapadła na poldorovera.
To 1.4 rover na zaspawanym moście robił dobrą robotę nawet w ciężkim polonezie
Prace stanęły ponieważ tymczasowo nie posiadam garażu. Ale mam nadzieje, ze do czerwca się wyrobie
[ wiadomość edytowana przez: Ciumciok dnia 2016-01-19 23:02:23 ]
[ wiadomość edytowana przez: Ciumciok dnia 2016-01-19 23:03:12 ]
[ wiadomość edytowana przez: Ciumciok dnia 2016-01-19 23:17:03 ]

Silnik lady, który jest sprawny, spokojnie wyprzedzi ciężarówkę, a nawet i osobowe. Ja mam 1,2, a tak zamiatam tym autem, że ho ho. Skrzynie 5 ke można wsadzić do każdego motoru. Po prostu wiele osób myśli tak, ruskie, no to chuja jedzie i musi wszystko wibrować i być głośno. Dlaczego?

. Niestety prace muszę przerwać z braku funduszy i trafia na następny rok pod chmurkę