Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-16 16:02:44 Ludzie zobaczcie.
tuuuuuuuuuuuurbina taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie turbo W ciagu kilku dni 50 osób kupiło to cos za 46 zł. Normalnie szok jak reklama wpływa na ludzi i to spalanie o litre mniejsze to jest coś ![]() ![]() Ale powiedzmy ze to prawda alemam takie pytanie ktore mnie zaciekawiło. Duzo byłoo turbince - Na wielu forach i mam takie pytanie do was : Cytat :
Czy to prawda??/ Bo nie wierze co prawda w to ze mi cos da turbinka w sumie to mi szkoda kasy kupie za 35 w motoryzacyjnym tylko nie wiem czy rzeczywiscie nie ma stuków. Bo w moim teraz to gaz w podloge i bum bum bum. |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-10-16 16:19:22 Spotkałem sie z różnymi teoriami na ten temat. Jedną z nich było właśnie ustawanie bądź przesuwanie się spalania detonacyjnego na wyźsze obciążenia. Nie wiem jak to jest w praktyce bo mój wypolerowany i wybebeszony ze śmigiełka wynalazek kowalskiego jeszcze nie zagościł w aucie. No i nie mam problemów ze spalaniem detonacyjnym!! Ale różnie to jest!! Zresztą wiem z doświadczenia, że skoro jeździ sie na zapłonie gdzieś w okolocach 20* lub też 0* to każda ingerencja może poprawić sprawność takiego silnika!! Zdarza sie że przyjeżdza do mnie człowiek i mówi, że autko nie ciągnie, coś dzwoni przy pełnym gazie i na dotatek pali jak czołg (ruski). ![]() |
![]() MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-10-16 16:34:23 A ja znam kolege Gambino ![]() Wiele osób kupiło u niego turbinke, bo jeśli chodzi o jakoś, to są nówki, a co do użyteczności takiego urządzenia to każdy ma swoje zdanie. Ja jej nie mam i mieć nie będe. |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-16 17:13:17 hmmm pomysle nad tym bo zkoda by stukało w czasie jazdy.
Z drugiej strony zamiast tego mozna dac 3 podstawki i tez bedzie. Zacikawilo mnie o tym stukowym bo jakos nikt o tym nie wspominał zawsze kazdemu chodziło o paliwo tylko |
![]() Krin Fiat 126 Wesoła | 2003-10-16 23:10:47 Ja jak kupiłem malca to ju mialem ten "rewelacyjny wynalazek".
Moim zdaniem to jest lipa.Raczej nic nie daje.Szkoda kasy.Lepiej sobie kupic swiece lepsze albo airbag ![]() |
![]() frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-10-16 23:21:09 a moze by tak sprzedawac gorne obudowy z wycietym dnem pod filtrem i pisac ze turbo ? ![]() sa ludzie i ludzie.. ale ja turbinek to w RC nie widzialem nigdzie.. w zadnym mocniej robionym samochodzie nie widzialem.. i sie nie dziwie ze nie widzialem ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-16 23:33:28 Dlatego sie pytam.
Gaxnik chyba mimo wszystko podniose - bo stuki przy docieraniu sa zbyt głosne. Narazie i tak nie chce dziad odpalic - pojezdzilem i klapa ..... Ale na zlot przyjade w niedziele ...... Ps. Panowie jak sie uda to za rok w maju bedzie zlot u nas na kilkaset aut wiec szykujcie sie juz ...... |
![]() frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-10-16 23:39:25 jak ci stuka to zalej paliwa z wieksza iloscia oktanow i tyle, jak nie 95 to 98 jak nie 98 to 95+toluen a jak nie to to sam toluen i pare kropel 95 do smaku ![]() ja jestem -3.5mm na 385 walku z zaplonem do przodu o 13 i na 98 mi nic nie stuka ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-16 23:46:59 2 łosiów fazowało wałek .....
i jak zawsze zamaist oblookac na oko. Teraz to ja nie wiem o ile przefazowany jest wałek do 3 tys muł - a wiecej nie bede jechal !!!!!! Bo docieranie. Zapłon - dobre - dalej nie moge dobrze ustawic. i jeszcze rozrusznik nie ma siły zakrecic !!!! A nie mam kasy na nowego - ale kupie i zrobie odpał na przycisk |
![]() Marek_C Fiat Uno Olkusz | 2003-10-16 23:48:56 No musze przyznać, że po przeczytaniu REKLAMY tej turbinki sam mam ochote ją kupić. Ten kto to pisał znał się na rzeczy i umie zachęcić do kupna.
|