Uwaga na Paliwa!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj złożyłem silniczek do kupy (wymieniałem cylindry, tłoki, pierścienie i itp.) jak go odpaliłem a on tak samo do dupy chodzi jak przed remontem, mało szału nie dostałem. Ale zauważyłem że jak silnik jest na chodzie tak jakoś strasznie dymi i spaliny strasznie coś śmierdzą. I w końcu doszyłem że paliwo jest coś do dupy i w ogóle coś tak capi. Jak mu zalałem normalne paliwo to jak bym rakietę odpalił poszalałbym se ale musze go trochę dotrzeć. Mam nadzieję że te paliwa z tymi bioetanolami nie będą takie jak miałem bo będzie lipa.

P.S. NIE TANKUJCIE NA NIEPEWNYCH STACJACH PALIW, JEPIEJ ZAPŁACIĆ TROCHĘ WIĘCEJ ALE SPOKOJNIEJ JEŹDZIĆ

Dlatego ja tankuję gaz na shellu, a wachę do Matiza na ORLENIE (firmy nie stać na benzynkę z Shella )

A ja benzynkę na Shellu, 20 litrów na kwartał - stać mnie

A ja na BP ale ostatnio spotyka mnie coraz wiecej takich wypoiwedzi: 50zł i dwa grosze grrrrrr

Cytat:
2003-10-17 14:42:41, versus pisze:
A ja na BP ale ostatnio spotyka mnie coraz wiecej takich wypoiwedzi: 50zł i dwa grosze grrrrrr

Versus musze przyznać ci rację, coraz częściej upominają się o te 1 lub 2 grosze... czyżby wsyszło im że dokładają do interesu.

Wszak zdarzył się juz przypadek że pewni oszući chcieli brać po 1 gr od danych transakcji i nie przewidzieli że nagle zrobiło się 1 000 000 i mieli ładnie pozamiatane, więc może trudno dziwić się tym ze stacji paliw (w końcu to tylko pracownicy) że nie chcą dopłacać z własnej kieszeni.

A swoją drogą musze przynać że najczęściej i tak tankuje na Jet -bo najtaniej.

Choć ostatnio tankowałem często w wiosce pod Trzebnicą i przy cenie 3,26/l (gdzie we Wrocławiu kosztowała 3,40) byłem mile zaskoczony że auto tak ładnie idzie. Mógłbym wręcz powiedzieć że w końcu jechałem na nie chrzczonej benzynie

nio ja od czasu do czasu mam dostęp do V Powerka z Shella za jedyne 2,5 PLn - i malacz calkiem ladnie fruwa hihihi

Tu i ja musze sie zgodzic slyszalem o co najmniej 30 awariach ,dosc powaznych, spowodowanych przez zle paliwo a w zime juz calkowicie nie warto bo jeszcze nie odpali sprzecik
ja bym sie chetnie pisal na tego v powerka za 2,50

Cytat:
2003-10-17 20:20:47, Grzechu pisze:
nio ja od czasu do czasu mam dostęp do V Powerka z Shella za jedyne 2,5 PLn - i malacz calkiem ladnie fruwa hihihi

Grzechu, jadę do Liegnitz z czterema bekami po 300l. Zrobimy business

no przed Trzebnicą zawsze było taniej...

a ja tankuje LPG w Olesnicy...przy wlocie obok skupu palet...i Pan który tam sprzedaje zawsze mi wydaje więcej (zaokrągla), albo płace mniej...
wieć nie wszędzie...

Wilku chetnie bym Ci pomogl ale zrodelko uschlo jakis czas temu, mnie samego to smuci