MotoNews.pl

Uszczelniacz do chłodnic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na stronie startowej OKP w prawym górnym rogu jest link do LIQUI MOLY - sklep internetowy. Znalazłem tam taki opis produktu :
KÜHLERDICHTER PREPARAT DO USZCZELNIANIA CHŁODNICY chroni komorę spalania od przenikania do niej płynu chłodzącego,uszczelnia wszystkie pęknięcia i otwory w systemie chłodzenia Dodatek ten całkowicie hermetyzuje nawet drobne przecieki i szczeliny, wynikające w wyniku uderzenia kamienia lub (wgłębienia) porowatości w miejscu spawania.Płynny uszczelniacz chłodnic tworzy elastyczną warstewkę metalu, która trwale wypełnia niesczelności. Nie zapycha układu chłodzenia i zapobiega odkładaniu się kamienia. 150 ml wystarcza na 10 litrów płynu chłodniczego. Wlać do płynu do chłodnicy i dać popracować silnikowi przez 10 minut

Co o tym sądzicie ?? Ubywa mi płynu i to dosyć dużo. Nie mogę zlokalizować przecieku. Nie wiem czy to nie miktopęknięcie w głowicy (mokra świeca) Czy ktoś stosował coś takiego?? Osobiście trochę nie chce mi się wierzyć w takie cuda. Boję się żeby nie narobić sobie większych szkód przez takie "ulepszacze" i proszę Was o radę

Witaj, ja tak jak ty nie byłem za takimi ulepszaczami, ale jak zastosowałem preparat LIQUI MOLY do czyszczenia układu to byłem w szoku, produkty mają solidne i to nie są jakieś tam syfy rozlewane w polsce, tylko oryginalne z niemiec.

Mi polecił ten preparat Kwiatki i byłem z niego zadowolony.

Jak wygląda w przypadku uszczelniania to niewiem, ale oczyszcza wyśmienicie POLECAM!!!

Witam!
Ja natomiast użyłem go do uszczelnienia mojej starej, zniszczonej chłodnicy z której ciekło w różnych miejscach i o dziwo pomogło. Od jakiegoś roku mam spokój.

Witajcie!

W moim poprzednim autku znikało mi 1/2 litra płynu co 2-3 miesiące. Oczywiście miejsca wycieku nie było widać.
Za radą serwisantów wsypałem taki jakiś srebrny proszek za 8 zł i od tego czasu miałem całkowity spokój.

--
Pozdrawiam
Ryszard