MotoNews.pl

Jakim olejem zalać silnik w 126p??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Ponawiam pytanko ktore wczesniej niechcaco zle sformuowalem za co goraco przepraszam.
Jaki polecicie olej do silnika w malcu w miare dobry a niedrogi??
Ile tam wchodzi okolo 3l??
Pozdrawiam

Wchodzi 2.5 litra oleju.

Zależy od tego co masz w silniku zrobione i jak jeździsz. Pozdro, napisz to Ci pomożemy. Zgadza się 2,5 litra

Ja mam serie i zalałem Lotosem mineralnym - jest tani - git...nie ma co cudowac przy seryjnym.

Ja dolewam teraz Lotosa co jakis czas bo cieknie mi motor i jest dobrze.

ja tez mam lotos mineralny a nie mam seryjnego silnika.spisuje sie bardzo dobrze.z tym ze moja filozofia do tego oleju to wymiana co 5000 km

na poczatku takze kombinowalem co tu nalac, ostatnio jezdzilem na shell'u. dalem sobie spokoj teraz, wole tanszy i czesciej wymieniac (5L lotosa kosztuje 30zl)....

Cytat:
2003-10-19 14:55:27, mountez pisze:
(5L lotosa kosztuje 30zl)....

Mówisz o mineralnym ? Bo jak kupiłem 5l za 48 (najtaniej gdzie byłem)....chyba ze mówisz o beczkowym...

tak. ja kupilem za 35,90 zl (dokladnie 2 tygodnie temu).
za 29,90 zl widzialem we wtorek w geant przy okazji innych zakupow.

Spoko ja przed tuningiem lałem 15W40 Castrola albo 15W50 Shella. Teraz po zrobieniu motoru wlałem na pierwsze 850km olej 20W50 QS po 850 wlałem Shell 10W40 i wyleje jak minie 2000 od remontu. Domyślnie będe jeździł na 10W60 RS Castrolu w misce 4,4 litra oleju. Pozdrawiam, mój kumpel leje 15W60 Motul ale tamten malec to masakra!!! Pozdrawiam

OT humorystycznie:

Próbował ktoś rzepakowym?
Coś mi ta regeneracja zwrotnic zaszkodziła

Kumpekl kiedyś mi opowiadał że jakiś facet awaryjnie nalał do hamulców rzepakowego i do domu dojechał ale potem musiał cały układ wymienić bo się porobiły wżery we wszystkim co metalowe. Ciekawe ile metrów jazdy silnik by wytrzymał? I ten zabójczy zapach

Panowie, a co sądzicie o tym nowym Lotosie trafic?

Do kaszla na miasto bardzo dobry do robionego nie. Poza tym wg mnie to jest taki Lotos City tylko syntetyczny. Pozdrawiam.

ja leje lubro orlenu i jestem zadowolony a nie mam serii a taki koles lał selektora to jak troche go przygrzal to mu ciagle olej swiecil zalalismy lubro i nic nie swieci z tanich olejow lubro jest dobre nie leje droszych bo ciagle cos mi cieknie niestarczylo by mi kasy na dolewki

Ja jeżdżę na Lotosie bo jest tani

...jednak nie koniecznie dobry