Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kuner Raszyn / Wawa | 2003-10-19 16:09:27 ODp nr. 2 ![]() |
![]() Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-10-19 22:15:44 Zgadzam sie z Daymonem ale ja zawsze smarowałem nowym olejem. U mnie jest inny problem wymieniłem niedawnoe simering na wale od strony koła zamachowego starym mi leciało założyłem nowy i też leci, wiem że istnieje możliwość uszkodzenia go podczas montażu ale raczej oki założyłem bez uszkodzeń. Narazie tak pośmigam i przy kolejnym wyciąganiu silnika postaram sie to zrobic. Czy jest mozliwość jakiegoś innego uszkodzenia jesli silnik poszcza olej od strony koła zamachowego, cały czas po nagrzaniu silnika z osłony koła spadnie kilka kropel ojeju. Może wał podjechany już albo co??? ![]() |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-10-20 15:19:53 DaymoN, to chyba ty nie czytasz, bo Rutkusowi chodziło właśnie o stronę przy kole zamachowym, a to do jego wypowiedzi się odniósł Maczos. |
Maczos Fiat 126p Rzeszów | 2003-10-20 18:58:54 Chyba nie musze wiecej dodawac do wypowiedzi Widynka ![]() Dzieki Widynek za sprostowanie koledze o co chodzi ![]() |
![]() Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-10-20 21:43:31 Dzinx wszystkim za podpowiedzi, jesli chodzi o oring to założyłem, ale kto wie czy sie gdzieś coś niepodwineło albo simernig trefny (uszkodzony) bedzie czas sie zobaczy!! ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-10-21 09:49:20 Jeśli cieknie od strony koła zamachowego to jest jeszcze możliwość, że masz pęknięty blok w miejscu mocowania panwii głównej w bloku. Pęknięcie może być niewidoczne i dość kłopotliwe do wykrycia. |