15L Vpower na 100km to się nazywa ekonomia.!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
NIo postanowiłem pojezdzić moją bestią troche na PB zatankowałem do pełna bak oczywiście Vpowera 95PB nio i róra zwykła jazda jak zawsze trasa miasto i tak standardowo i co a no czad jak zadko 34L na 230km to się nazywa ekonomiczna bryka hehehe znowu tanknołem Vpowera ale już moje nerwy niewytrzymały jak znowu widziałem jak moja wskazówka z PB leci w dół z prędkością wodospadu przełaczyłem na LPG i znowu jestem szczęśliwy 12L LPG na 100km i tyle...

jaki z tego morał.?????
moje auto nielubi PB.!!! a może zabardzo ją lubi.....

Cytat:
2003-10-19 19:21:39, Adminek pisze:
moje auto nielubi PB.!!! a może zabardzo ją lubi.....

O to, to ....
Raczej to drugie
A tak wogóle, to wydaje mi się, że przed testem trzeba było zresetować komputer. Może wtedy byłoby lepiej

Mnie zawsze palił więcej na 98 albo Vpower. Ale to jest chyba normalne bo nasze silniki są dostrojone do 91 oktanów (oficjalnie 95). Krótko mówiąć benzynka z większą ilością nawaniaczy wypełniaczy i substancji stukowej (nie pamiętam jaki to związek ) powoduje że jest po prostu gorzej spalana. Silnik ciszej pracuje ale mocy nie koniecznie ma więcej apali więcej to już nie raz sprawdziłem..

Maciek czytaj ze zrozumieniem napisałem Vpower 95.!!! nie 99+

Ale to i tak nieważne jakie by to paliwo niebyło to i tak zezar by 15L chodzi tylko o fakt apetytu jednostki napendowe.! po prostu nalerzy teraz zrobic reset kompa i potem sprawdzić wyniki powinny wrocic do normy ale jakoś narazie niemam nadchnienia do jazdy na PB chyba wiadomo czemu